ارزیابی نقطه ای در تحلیل ریسک برای انتخاب سیستم نگهداری تونل تالون
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
- کد COI اختصاصی: IMEC02_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1981
نویسندگان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عضو هیئت علمی
دانشگاه لرستان، عضو هیئت علمی
چکیده
توده سنگ عموماً طبیعتی ناهمگن دارد و اطلاعات مورد نیاز برای طراحی حفریات زیرزمینی بسیار محدود بوده و عمدتاً از شناسائیهای محلی و آزمون های آزمایشگاهی به دست می آیند، به این دلیل عدم قطعیت خروجی ها در فرایند اجرای ساختمان حفریات زیرزمینی در توده سنگ وجود دارد. در این مقاله راهکاری جدید برای طراحی نگهداری های اولیه تونل بر مبنای تحلیل ریسک ارائه شده است که عدم قطعیت موجود در زاویه اصطکاک داخلی، مقاومت فشاری توده سنگ و مدول دگرشکلی را در نظر گرفته، همچنین تکنیک ارزیابی نقطهای برای تعیین عدم اطمینان از پایداری تونل استفاده شده است. با اجرای تحلیل ریسک و با در نظر گرفتن هزینه های ساختمان و هزینه های خسارت ناشی از ریزش در تونل، الگوی نگهداری به صورت کمی تعیین میشود. روش ارائه شده در تونل اکتشافی تالون مورد بررسی قرار گرفت و 18 الگوی مختلف نگهداری برای تحلیل در نظر گرفته شد و از بین الگوهای مختلف نگهداری، الگویی که دارای حداقل ریسک بود، پیشنهاد شد نتایج نشان میدهد که الگوی نگهداری P9 شامل پیچ سنگهای غیرتزریقی به قطر 25 میلیمتر با فاصله داری طولی و عرضی 2 متر و به طول 3,6 متر، همراه با شاتکریت به ضخامت متوسط 5 سانتیمتر و تور سیمی در شبکه 10x10 cm و با قطر 6m در مقطع مورد بررسی دارای ریسک پایین تری بوده و به عنوان سیستم نگهداری پیشنهاد میشودکلیدواژه ها
تحلیل ریسک، ارزیابی نقطهای، الگوی نگهداری تونل، ضریب ایمنیمقالات مرتبط جدید
- پیش بینی فاصله پرتاب سنگ ناشی از انفجار در معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر
- مطالعات زمین شناسی اقتصادی معدن ومیکرولیت تازه کند نیق - هوراند، آذربایجان شرقی
- پیش تحکیم و نگهداری تونل های راه و معدن، با استفاده از راک بولت با تزریق مواد ژئوپلیمری
- مروری بر رضایت شغلی و مطالعات انجام شده در صنایع مرتبط با معادن
- شیمی سنگ کل رخسنوهای پریدوتیت گوشته ای غرب مکران، جنوب شرق ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.