تعامل نقش ،کتیبه و هندسه در کاشیکاریهای مسجد کبود تبریز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: ICONFAAA01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده یعقوب زاده

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

وجود نقوش متنوع در معماری از خصایص بارز و مهم هر بنای اسلامی است. هنرمندان مسلمان با کنار هم قرار دادن اشکال تصویری بسیار زیبا و متنوع توانسته اند ترکیبی تازه و بسیار جذاب پدید آورند . شلهای هندسی با تکرار تناسبات وابسته به یک نقش نوعی احساس نظم و هماهنگی میآفرینند. نقوش سنتی اعم از اسلیمی و ختایی نیز به عنوان یکی از شاخصه های اصلی تزیین هنراسلامی در بسیاری از بناهای ایران با حفظ جایگاه خود معانی تازه و عمیقی خلق کرده اند. که به لحاظ زیبایی شناختی حایز اهمیت میباشند.این مقاله با هدف بررسی همگامی عناصر تزیینی نقوش سنتی (ختایی و اسلیمی) و نقوش هندسی و کتبیه در کاشیکاری مسجد کبود تبریز به دنبا پاسخ به سوالات زیر است:1- اهمیت نقوش اعم از هندسی و سنتی (اسلیمی وختایی) واتیبه در هنر اسلامی کدام است 2-تعامل نقوش هندسی و سنتی وکتیبه ای به لحاظ بصری و زیبایی شناختی در مسجد کبود تبریز چگونه است

کلیدواژه ها

مسجد کبود، نقوش هندسی، نقوش سنتی ، کتیبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.