آهن زدایی سیلیس باطله های کارخانه کائولن زنوز به روش فروشویی همزنی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قراباغی

دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهدی ایران نژاد

دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد نوع پرست

دانشکده مهندسی معدن، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

چکیده

اکسیدهای آهن مهمترین ناخالصی موجود در سیلیس از نظر کاربرد در صنایع شیشه سازی است. حدود ۹۱ % از باطله های کارخانه کائولن شویی زنوز را سیلیس تشکیل می دهد. در این مقاله نتایج مطالعات اسی دشویی انجام شده بر باطله کائولن زنوز ارایه میشود مطالعات کانی شناسی XRD و مطالعات میکروسکوپی نشان داد که کانیهای کوارتز، کانی های رسی، اکسیدهای آهن به ویژه هماتیت کلسیت و دولومیت کانیهای اصلی باطله را تشکیل میدهد و 82/5% سیلیس موجود در ترکیب، بصورت کوارتز آزاد است. در آزمایشهای انجام شده تاثیر پارامترهای موثر در لیچینگ نظیر زمان واکنش، میزان مصرف اسید، درصد جامد پالپ و دما مورد بررسی قرار گرفت نتایج حاصل دلالت بر آن داشت که سرعت انحلال Fe2O3 با افزایش غلظت اسید، دما، زمان واکنش و کاهش درصد جامد پالپ تا 40% افزایش می یابد. با توجه به بهینه سازی شرایط آزمایشها، در نهایت عیار Fe2O3 به 0/03% کاهش یافت ضمن اینکه میزان کاهش آهن به حدود ۹۰ درصد رسید. بدین ترتیب محصول حاصل از نظر میزان آهن برای کاربرد شیش هسازی مناسب میباشد

کلیدواژه ها

سیلیس، اکسید آهن، فروشویی همزنی، کائولن، اسید سولفوریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.