لزوم استفاده از فرآیند لحیمکاری در اتصال قطعات تیتانیومی، اصول آن وانواع نانوفیلرهای مورد استفاده درلحیمکاری تیتانیوم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOQODS01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حسنی

کارشناسیارشد مهندسی شیمی و فناوریهای پیشرفته، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی سرلک

کارشناسیارشد مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

تیتانیوم و آلیاژهای آن به عنوان یکی از مواد استراتژیک به علت داشتن خواصی از قبیل نسبت بالای استحکام به وزن، مقاومت عالی به خزش، خستگی و خوردگی، کاربرد گسترده ای در صنایع هوا - فضا (حدود 80 %)، توربین سازی و بسیاری دیگر دارند [ 1]. تیتانیوم یکی ازعناصر شیمیایی فعالی است که میل شدیدی برای ترکیب شدن با اکسیژن را دارد، لذا در حین جوشکاری، فلز تیتانیوم در معرضاکسیداسیون قرار میگیرد. در فرآیند اتصال دهی به طریق لحیمکاری سخت به علت اینکه دما بسیار کمتر از دمای ذوب فلز پایه می باشد، لذا اکسید شدن فلز پایه در لحیمکاری سخت تیتانیوم کمتر رخ میدهد. برای لحیمکاری سخت تیتانیوم معمولا از لحیمکاری سخت در کورهبا منابع حرارتی مختلف و تحت اتمسفر خنثی یا خلاء استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی دلایل استفاده از لحیمکاری برای اتصالقطعات تیتانیومی و دلیل استفاده از نانوفیلرها و بررسی ترکیب شیمیایی نانوفیلرهای مختلف مورد استفاده در لحیم کاری سخت تیتانیوم است

کلیدواژه ها

تیتانیوم خالص، لحیم کاری، نانوفیلر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.