اپیدمیولوژی بارداری در سنین بالای 35 سال در شهرستان شاهرود

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بارداری ایمن
  • کد COI اختصاصی: SAFEPREGNANCY01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا محمدی

دانشجوی کارشناس ارشد مشاوره در مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

زهرا متقی

دکترای تخصصی بهداشت باروری،عضو هیات علمی دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

شراره جعفری

کارشناس مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود،شاهرود، ایران

چکیده

مقدمه: بارداری یک روند فیزیولوژیک است. بسیاری از مطالعات سن مناسب بارداری را حداکثر تا 35 سال میدانند.در حالیکه بسیاری از مادران بارداری خود را بعد از 35 سالگی تجربه میکنند. این مطالعه به منظور بررسی میزان بارداری های بالای 35 سال انجام شده است. روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی میباشد که جامعه هدف آن تمام مادرانی هستند که در سال های 1392-1394 در بیمارستان فاطمیه شهرستان شاهرود زایمان کرده اند. اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مامایی مادران از پرونده ها تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری تی و کای اسکویر انجام شد. یافته ها: از بین 6891 مادر زایمان کرده در بیمارستان فاطمیه، در مجموع 699 مادر بالای 35 بودند که بیشینه سن مادران بالای 35 سال، 53 سال گزارش گردید. میانگین سنی مادران می 9.104.22 تحصیل های سال میانگین و 37.342.32باشد. میانگین تعداد بارداری های این مادران 34.103.3 و میانگین هفته های بارداری 96.120.38 می باشد. 3.7 %مادران بالای 35 سال مبتلا به اختلالات فشارخون و 6.6 %مادران مبتلا به دیابت نوع 2 بودند. 6.1 %مادران نیز ابتلا همزمان به هایپرتانسیون و دیابت را گزارش کردند. 428 نفر(64 (%زایمان سزارین و سایرین زایمان طبیعی را تجربه کرده بودند. 131 نفر ازمادران (6.19 (%دچار زایمان زودرس شدند، 12 نفر(8.1 (%بارداری پست ترم را تجربه کردند و دیگر مادران بارداری ترم داشتند. نتیجه گیری: بین ملیت مادر و محل سکونت و بارداری بالای 35سال رابطه ای وجود ندارد. هم چنین بین بارداری بالای 35 سال و پارگی زودرس کیسه آب رابطه معناداری وجود ندارد. در حالی که بین بارداری در سن بالا و بروز دیابتبارداری، فشارخون، اختلال عملکرد تیرویید، زایمان پره ترم و زایمان سزارین رابطه معنی داری وجود دارد(001.0< p .(توصیه می شود به منظور به حداقل رساندن عوارض مادری و جنینی، از حاملگی های بالای 35 سال اجتناب گردد.

کلیدواژه ها

اپیدمیولوژی- بارداری در سن بالا- 35 سال به بالا- دیابت- هایپرتانسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.