تحلیل مکانی تغییرات آب آبی و آب سبز مجازی صیفی جات دراستان هرمزگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا دهقان پیر

دانشجو دوره کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

ام البنین بذرافشان

عضو هیات علمی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

ارشک حلی ساز

عضو هیات علمی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

چکیده

در این پژوهش، تغییرات مکانی میزان آب سبز و آب آبی مجازی یکی از غالبترین صیفیجات یعنی محصول پیازدر استان هرمزگان، بررسی شد. برای این منظور، از دادههای عملکرد محصول، سطح زیرکشت و شیوه آبیاری استفاده شد.بر اساس نتایج حاصله،استان هرمزگان بهعنوان صادرکننده آب مجازی محصول پیاز محسوب شده است که بیشترین حجم آب مجازی صادراتی مربوط به شهرستان بندرعباس و کمترین حجم آب مجازی صادراتی مربوط به شهرستان بندر لنگهبوده است و واردات محصول پیاز به بیشترین میزان و کمترین میزان به ترتیب در دو شهرستان قشم و بشاگرد صورت میگیرد؛ بهطوریکه تراز تجارت آب مجازی بدون احتساب راندمان آبیاری در استان 38/546میلیون مترمکعب و با احتساب راندمان ابیاری 59/34میباشد. آب سبز صیفیجات همان بارش موثر در برنامه نتوات در نظر گرفته شده استکه با توجه به نتایج، آب سبز سهم ناچیزی در فرایند تولید صیفیجات داشته، که شهرستانهای حاجیآباد و جاسک رتبه- های اول و آخر را در سهم آب سبز دریافتی در سال 1394 به خود اختصاص دادند. و مجموع آب آبی خالص مصرفی درفرایند تولید پیاز برابر با 4267 میلیمتر میباشد که بیشترین میزان آن درنواحی غربی و مرکزی استان بوده است

کلیدواژه ها

آب مجازی، آب آبی، آب سبز، شاخص کمآبی، عملکرد پیاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.