بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و عملکرد خرده فروشی (مورد مطالعه: خرده فروشان لوازم خانگی شهرستان بابل)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: ACONF02_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد باقری

استادیار، گروه علمی حسابداری و مدیریت، دانشگاه پیام نور

جمشید سالار

استادیار، گروه علمی حسابداری و مدیریت ، دانشگاه پیام نور

ماندانا کراری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، گروه علمی حسابداری و مدیریت، دانشگاه پیام نور، بابل، ایران

چکیده

امروزه فروشگاه ها با رقابت قویتری نسبت به گذشته مواجه اند و همواره در جستجوی روشهای مختلفی جهت بهبودعملکرد و مقابله با رقبا هستند، تا بتوانند در شرایط پیچیده و نامطمین امروزی، عملکردی برتر داشته و موجبات حفظموجودیت خود را در بازارها تضمین نمایند. در این راستا، سرمایه اجتماعی سازمان به عنوان یک منبع ناشی از ویژگی هایروابط اجتماعی با تاثیر بسزایی که بر ارزش سازمان و همچنین شایستگی های سازمانی دارد، به عنوان عاملی موثر وکارآمد جهت بهبود عملکرد سازمان ها مورد توجه خرده فروشیها قرار گرفته است. بر همین اساس، در این پژوهش، برهمین اساس، در این پژوهش، از یک سو بررسی تاثیر مستقیم سرمایه اجتماعی (ساختاری، رابطه ای و شناختی) بر عملکردخرده فروشی و از سویی دیگر تاثیر غیر مستقیم سرمایه اجتماعی از طریق نقش میانجی متغیرهایی چون خلاقیت درخرده فروشی و مشتری گرایی بر عملکرد خرده فروشی، مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری مطالعه حاضر را خردهفروشان لوازم خانگی شهرستان بابل تشکیل داده و 186 نفر از فروشندگان لوازم خانگی شهرستان بابل به روش نمونهگیری تصادفی ساده، انتخاب شدهاند و از ابزار پرسشنامه جهت گردآوری اطلاعات استفاده شده است. همچنین، از نرم افزارلیزرل جهت تحلیل مدل پژوهش استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که سرمایه اجتماعی بطور مستقیم ومعنادار بر عملکرد خرده فروشی در فروشگاه های مورد مطالعه تاثیر گذار است. همچنین از دیگر یافته های این تحقیق ایناست که سرمایه اجتماعی از طریق مشتری گرایی و خلاقیت در خرده فروشی موجبات توسعه و بهبود عملکرد خردهفروشی را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، مشتری گرایی، خلاقیت در خرده فروشی، عملکرد خرده فروشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.