مقایسه تاثیر روشهای چند حسی فرنالد و عصبی روانی دلاکاتو بر اصلاح عملکرد خواندن دانشآموزان نارساخوان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه جواهری همت

کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی و کارمند دانشگاه فرهنگیان

زهرا اکبری

کارشناس ارشد رشته روانشناسی تربیتی

الهام عرفانی آداب

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه تبریز

نفیسه تکلو

کارشناس ارشد مشاوره دانشگاه آزادد بجنورد

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر دو روش آموزشی چندحسی فرنالد و عصبی روانی دلاکاتو بر اصلاح عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان پسر سوم ابتدایی شهر همدان انجام شد. آزمودنی ها 45 نفر از دانش آموزان نارساخوان پایه سوم ابتدایی مدارس پسرانه شهر همدان بودند که از این تعداد 15 نفر در گروه آزمایشی چندحسی فرنالد و 15 نفر در گروه آزمایشی عصبی روانی دلاکاتو - قرارگرفته و 15 نفر دیگر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد . آزمودنی ها از بین دانش آموزان ارجاع داده شده به مرکز مشاوره آموزش و پرورش که برای اختلال خواندن، انتخاب شدند که از آزمون فلاح چای و جدول سمن برای تشخیص مشکلات خواندن و نوع آنها و برای همتاسازی و همگنی هوش هر سه گروه، از آزمون هوش وکسلر کودکان، استفاده شد . بعد از اجرای پیش آزمون، گروه آزمایشی چند حسی فرنالد، 10 جلسه آموزش روش چندحسی فرنالد و گروه آزمایشی عصبی -روانی دلاکاتو، به طور متوسط 10جلسه به روش دلاکاتو، تمرین دریافت کردند. اما گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد . برای انجام پیش آزمون و پس آزمون، از آزمون فلاح چای (1374) برای هر سه گروه استفاده شد و برای تحلیل یافته ها ازتحلیل کوواریانس چند متغیره MANOVA استفاده شد . نتایج پژوهش نشان داد که هر دو روش چند حسی فرنالد و عصبی روانی دلاکاتو در بهبود بازشناسی لغات، درک مطلب و عملکرد خواندن دانش آموزان نارسا خوان موثر است و می توان این دو روش را در بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان، به کار برد.

کلیدواژه ها

اختلال های یادگیری، نارساخوانی، روش چندحسی فرنالد، روش عصبی روانی دلاکتو، - اصلاح عملکرد خواندن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.