اثربخشی طرحواره درمانی بر بهبود ملاک های بالینی افسردگی واختلال شخصیت وسواس اجبار: پژوهش مورد منفرد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی مطالعات رفتاری جامعه و سبک زندگی سالم
  • کد COI اختصاصی: BSLH01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا شاهرخی فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

مریم رزمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

چکیده

مقدمه: طرحواره درمانی که توسط یانگ و همکارانش به وجود آمده ، درمانی نوین و یکپارچه است که عمدتا بر اساس بسط و گسترش مفاهیم و روش های درمان شناختی رفتاری کلاسیک برای درمان اختلالات منش شناختی بنا شده است. هدف این – مطالعه تعیین اثربخشی طرحواره درمانی بر علایم اختلال شخصیت وسواسی جبری و افسردگی در یک مورد مبتلا به شخصیت – وسواسی جبری بود. روش: شرکت کننده این پژوهش یک زن مجرد 32 ساله مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری بود که با استفاده از – مصاحبه نیمه ساختار یافته SCID برای اختلالات محور یک و دو تشخیص داده شد. برای سنجش علایم شخصیت وسواسی – جبری از پرسشنامه سنجش اختلال شخصیت وسواسی جبری مارتوکویچ و برای سنجش علایم افسردگی از پرسشنامه افسردگی – بک استفاده شد. در این پژوهش از روش پژوهش مورد منفرد با طرح A-B استفاده شد. در این روش پس از موقعیت خط پایه ،مداخله آغاز شد و 16 جلسه طرحواره درمانی برای این بیمار اجرا شد. دو جلسه پیگیری ، یک ماه و دوماه بعد از جلسه شانزدهم اجرا گردید. یافته ها: یافته های پژوهش که طی تحلیل دیداری نمودار داده ها بر اساس شاخص های آمار تو صیفی و تحلیل دیداری ، در مرحله پیگیری نوبت به خط پایه مداخله در کاهش افس ردگی و علایم شخصیت وسواسی شرکت کننده موثر بوده است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه هم و با پژوهش های قبلی نشان داد که طرحرواره درمانی باعث کاهش علایم افسردگی و شخصیت وسواسی جبری در افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری می شود.

کلیدواژه ها

طرحواره درمانی، اختلال شخصیت وسواسی جبری ، اف ردگی ، پژوهش مورد منفرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.