بررسی شدت بیابان زایی دشت یزد اردکان با استفاده از مدل IMDPA و با تاکید بر معیارهای بیوفیزیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه اردکان

روح الله تقی زاده مهرجردی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

مهدی تازه

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

علیرضا خوانین زاده

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

بیابان زایی معضل مهم تخریب زمین در نواحی خشک و نیمه خشک جهان است. بنابراین برای مقابله با آن یک عزم جدی و فراگیر لازم است. به منظور ارزیابی و تهیه نقشه وضعیت بیابان زایی مدل IMDPA در کشور طراحی شده است. در این پژوهش سه معیار پوشش گیاهی و خاک و آب مورد بررسی قرار گرفته است. برای تهیه نقشه آب از نرم افزار SAGAGIS و پوشش گیاهی از نرم افزار سنجش از دور و همچنین برای خاک نرم افزارهای JMP, کوبیست استفاده شد. در این پژوهش سعی بر این است که نقشه بیابان زایی منطقه تهیه گردد تا به کمک آن بتوان در جهت بهبود مدیریت منطقه ترتیب اثر داد. همچنین با بررسی تیپ های گیاهی و اندازه پوشش گیاهی و پراکندگی آن نقشه پوشش گیاهی نیز تهیه گردد. برای این منظور نقشه های سه معیار ذکر شده در مورد اردکان با استفاده از روش درون یابی و نظیر همان نقشه ها در مورد منطقه مورد بررسی یعنی دشت یزد-اردکان با کمک روش برونیابی تهیه شد. که تخریب خاک در این مطالعه بیشتر مشهود است و شدت بیابانزایی شدی معرفی شده است.

کلیدواژه ها

شدت خطر بیابان زایی، مدل IMDPA ،منطقه دشت یزد-اردکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.