شناسایی و بررسی مهمترین مسایل، چالش ها و فاکتورهای بهره وری در دانشگاه : مطالعه موردی دانشگاه ارومیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MSACONF01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسفندیار پورقدیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه شهید بهشتی، ایران

امیر پورقدیمی

کارشناسی ارشد ، دانشکده مدیریت پیام نور، مرکز ساری،ایران

سمیه پورقدیمی

کارشناس حسابداری ، دانشکده حسابداری و مدیریت ، دانشگاه ارومیه ، ایران

چکیده

این مقاله ابتدا نگاه کوتاهی به بهره وری در سازمان دارد و سپس مهمترین مسایل ، چالش ها و عوامل بهره وری در دانشگاه - ارومیه را از 4 بعد مهم بررسی میکند. این عوامل عبارتند از : 1-مدیریت هزینه ها 2-توانمند سازی نیروی انسانی 3ساماندهی فعالیت ها 4-ارتباط دانشگاه با صنعت پژو هش و جمع آوری داده های تحقیق از دو مرحله کمی و کیفی تشکیل شده است. بنابراین میتوان آنرا جز پژوهشهای آمیخته در نظر گرفت. در مرحله کیفی تحقیق با استفاده از بررسی ادبیات و مصاحبه با مدیران و معاونان تلاش شد مهمترینمسایل، چالشها و عوامل موثر در بهره وری در دانشگاه شناسایی شود. سپس در مرحله کمی تحقیق پرسشنامه هایی طراحی شد. جامعه آماری ، اعضای هییت علمی دانشگاه ارومیه به تعداد 123 نفر بوده است. نمونه آماری 180 نفر تعیین و اعضاینمونه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده است.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه طراحی شده در قالب 4مولفه اصلی و 16 گویه و بر اساس طیف پنج گزینه ای لیکرت، استفاده شده است. روایی محتوایی پرسشنامه توسط اساتید مجرب مورد تایید قرار گرفت و جهت تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج نشان داد که ازدیدگاه اعضای هییت علمی دانشگاه ارومیه هر 4 عامل مدیریت هزینه ها ، توانمندسازی نیروی انسانی ، ساماندهی فعالیت هاو ارتباط دانشگاه با صنعت در بهره وری سازمان موثر بوده واز بین این عوامل ، فاکتور مدیریت هزینه ها بیشترین تاثیر و توانمندسازی نیروی انسانی کمترین تاثیر را در بهره وری دانشگاه ارومیه داشته است

کلیدواژه ها

بهره وری ، توانمندسازی، ساماندهی، مدیریت هزینه ها و ارتباط دانشگاه با صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.