کاربرد شبیه سازی حریق و دود در افزایش ایمنی شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقه ای جامعه ایمن مشهد ۲۰۱۷
  • کد COI اختصاصی: SAFEMASHAD01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد کبریایی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، اداره طرح و برنامه، سازمان آتش نشانی شهرداری مشهد

آتنا موسوی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی، مشهد

محمد مقیمان

دکتری مهندسی مکانیک، استاد گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی، مشهد

چکیده

کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از آتش سوزیها همواره یکی از نگرانیهای اصلی مسیولان شهری میباشد. دود، گازهای داغ و سمی از مهمترین محصولات خطر آفرین حریق میباشند. آمار نشان میدهد 85 درصد تلفات ناشی از حریقها در اثراستنشاق دود و گازهای سمی است. هدف از این پژوهش بررسی نحوه رفتار و گسترش شعله و دود در حریق تصرفهای متفاوت شهری با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری در نرم افزار FDS میباشد. یک اتاق مبله شده، خانه مسکونی، یک واحد آپارتمان بامتراژ بالا، تالار گردهمایی، پارکینگ خودرو و یک هتل بلند مرتبه دارای آتریوم سازههای بررسی شده در این پژوهش میباشند. درمدلسازیهای انجام گرفته برای حل معادله توربولانس از روش گردابه های بزرگ ) LES ( و برای حل معادلات احتراق از روشmixture fraction استفاده شده است. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که محل و شدت شروع اتش، سیستم اطفاء حریق، جنس وخصوصیات مصالح و مواد به کار رفته و سیستم تهویه ساختمان تاثیر مهمی بر رفتار و گسترش شعله و دود و همچنین مسیر حرکتدود دارد. از نتایج بدست آمده میتوان برای طراحی سیستمهای کنترل دود و مطالعات فعالسازی آشکارساز، آبپاش و آنالیز آتشها در مقیاس صنعتی به منظور افزایش ایمنی ساختمانها در برابر حریق قبل از ساخت، ارزیابی ایمنی ساختمانهای موجود در برابر آتش سوزی، بازسازی آتش برای تحقیقات بعد از حادثه و کمک به آموزش ماموران آتش نشانی جهت پیش بینی رفتار حریق و نحوه تهویه و تخلیه دود استفاده نمود.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، نرم افزار FDS ، آتریوم، دود، روش ال ای اس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.