بررسی خواص گرمایی، کدورت و عوامل موثر بر اندازه ذرات وریولوژی نوسانی نانوکمپلکس های زیست پلیمریپکتین کازیینات

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 25، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-25-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده بحرانی

تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات کاربردی دارویی،

بابک قنبرزاده

تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی

حامد همیشه کار

تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات کاربردی دارویی

محمد یار حسینی

مرند، مرکز تحقیق و توسعه شرکت تکدانه

چکیده

از انواع نانوکپسول های استفاده شده برای کپسولی شدن و رهایش کنترل شده مواد غذایی دارو،نانوکمپلکس های زیست پلیمری اند که از اتصال زیست پلیمرهای پروتیینی و پلی ساکاریدی تشکیل می شوند. در این پژوهش، تشکیل کمپلکس بین پکتین و سدیم کازیینات، با افزودن محلول پکتین ( 0/2 ، 0/45 و 0/7% w/v ) به محلول کازیینات( 5/ 0، 1 و 1/5% w/v ) و کاهش pH به زیر نقطه ایزوالکتریک کازیینات سدیم، انجام شد. اثر عوامل مختلف از جمله غلظت زیست پلیمر، غلظت نمک،دما و زمان فراصوت دهی بر خواص نانوکمپلکس های پکتین کازیینات به عنوان نانوحامل بالقوه بررسی شده است. گرماسنجی پویشی تفاضلی ( DSC ) و دستگاه اندازه گیری اندازه ذرات، به ترتیب برای تشخیص تشکیل کمپلکس و تعیین اندازه و توزیع ذرات استفاده شدند. مطابق نتایجDSC ، با اختلاط محلول های سدیم کازیینات و پکتین در شرایط اسیدی ( 1/ pH=4 ) پیک مربوط به پکتین ( 208/4°C) و کازیین خالص ( 206/3°C )حذف شده و مخلوط این دو، پیک جدیدی را دردمای بیشتر ( 248/7°C ) نشان می دهد. نتایج DSC و کدور تسنجی، ایجاد کمپلکس بین پکتین وکازیین در pH های کمتر از 5 و نتایج اندازه ذرات، تشکیل پراکنش پایدار، با حداقل اندازه 86 nmرا در pH برابر 1/ 4، برای 1% w/v کازیینات و 0/45% w/v پکتین نشان می دهد. فراصوت دهی با زمان های بیش از 1 min ، اندازه ذرات را کاهش داد و افزودن نمک، در غلظت های کم و زیادنتایج متفاوتی را در پایداری سامانه داشته است. با کاهش دمای تولید از 21° C به 4° C اندازه ذرات نانوکمپلکس کاهش می یابد. مطابق نتایج آزمون ریولوژی نوسانی، با افزایش غلظت پکتین،مدول های گرانروکشسانی ( G و G) افزایش می یابد و مدول اتلاف ( G) از مدول ذخیره (G)بزرگ تر است.

کلیدواژه ها

نانوکمپلکس کازیینات پکتین،اندازه ذرات،گرماسنجی پویشی تفاضلی،کدورت،ریولوژی نوسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.