رابطه تفکر انتقادی و رفتار شهروندی معلمان دوره ابتدایی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ماهنامه پژوهش ملل، دوره: 2، شماره: 14
- کد COI اختصاصی: JR_RNM-2-14_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
دانش آموخته رشته برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
استادیار برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه میان تفکر انتقادی مهارتهای تفکر انتقادی با رفتار شهروندی معلمان ابتدایی شهرستان تنکابن است روش تحقیق از نوع توصیفی همبستگی می باشد. روش گردآوری داده های تحقیق به صورت میدانی و از طریق پرسشنامه های معتبر تفکر انتقادی و رفتار شهروندی می باشد که دارای گویه هایی از نوع طیف لیکرت 5 گزینه ای تشکیل شده و از پایایی و روایی لازم برخوردار می باشند جامعه آماری تحقیق مجموعه معلمین ابتدایی شهرستان تنکابن به تعداد 483 نفر در 90 مدرسه می باشد نمونه آماری این تحقیق به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب و براساس جدول مورگان 214 نفر در نظر گرفته شده اند. با استفاده از طالعات آماری توصیفی و استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفته اند قبل از آزمون همبستگی برای پی بردن به نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شده و بعد از اطمینان از نرمال بودن داده ها فرضیه های اصلی و فرعی پژوهش مورد آزمون واقع شدهاند. نتایجتحقیق نشان داده است ضریب همبستگی بین متغیر پیش بین مهارت های تفکر انتقادی و متغیر ملاک رفتار شهروندی در سطح 95 درصد به میزان 895 درصد = y معنی دار بوده است ضمن اینکه هریک از مهارتهای تفکر انتقادی تحلیل، ارزشیابی ، استنباط، استدلال قیاسی، استدلال استقرایی، قابلیت لازم را برای پیش بینی متغیر ملاک رفتار شهروندی معلمان ابتدایی برخوردار بوده اند، که در این میان تاثیر مهارت تجزیه و تحلیل بالاترین رابطه معنی داری را با رفتار شهروندی برخودار بوده است.کلیدواژه ها
مهارتهای تفکر انتقادی، رفتار شهروندی، معلمان دوره ابتداییمقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.