گونه شناسی مشتریان در گردشگری پزشکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت گردشگری، دوره: 9، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_TMS-9-26_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد طباطبایی نسب

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه یزد

ابوالفضل نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه یزد

زهره محمدنبی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه مدیریت بازرگانی،دانشگاه یزد

فرزانه حشمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه مدیریت بازرگانی،دانشگاه یزد

چکیده

تحقیق حاضر با هدف شناسایی راهکارهای موث ر ب ر جذب و وفاداری گردشگران پزشکی و ارایه پیشنهاداتی درگردشگری پزشکی انجام یافته است. در این راستا، پس از مطالعه مبانی نظری و پیشینه تحقیق، با استفاده از معیارهایعرضه و تقاضای گردشگری پزشکی عوامل موثر بر انتخاب شهر مقصد توسط گردشگران استخراج گردید. سپس گردشگران پزشکی به چهار دسته سرب، آهن، طلا و پلاتینیوم دسته بندی شدند. این تحقیق از نظر هدف از نوعتحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی می باشد و از پرسشنامه به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز استفاده شده است. گردشگران پزشکی شهر یزد جامعه آماری این تحقیق را شکل داده اند. در این پژوهش، از روشنمونه گیری تصادفی استفاده شد و با بهره گیری از فرمول تعیین حجم نمونه نامحدود و با در نظر گرفتن سطح اطمینان 95 درصد و سطح خطای 0,1 مقدار حجم نمونه 110 نفر برآورد گردید. به منظور تجزیه و تحلیل تحلیل داده ها وآزمون فرضیات از نرم افزارهایSPSSو اکسل استفاده شده است. در این فرآیند، از آزمونTو تکنیک تاپسیس فازی استفاده گردید.با توجه به اولویت بندی عوامل موثر بر تقاضا، گردشگران پزشکی در یک تقسیم بندی جدید و بر مبنای مشابهت اولویت بندی نیازها ب ه دو گون ه الماس و نقره تقسیم گردیدند. در ادامه عوامل موثر ب ر جذب گردشگر پزشکی همانند نظریه هرزبرگ به دو دسته الزامی و انگیزشی طبقه بندی شدند که در سطح گونه الماس عدم ارایه عوامل انگیزشی موجب نارضایتی شدید می گردد. این در حالی است که عدم ارایه این عوامل در سطح گونه نقره منجر به بروز نارضایتی نمی شود

کلیدواژه ها

گردشگری پزشکی، چرخه زندگی گردشگری، وفاداری، عرضه و تقاضای گردشگری پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.