دسته بندی خطا و شناسایی فازهای تحت خطا در سیستم های قدرت با استفاده از تیوری امواج سیار و سیستم فازی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 45، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_TJEE-45-4_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 585
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استاد، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
در این مقاله یک الگوریتم جدید بر پایه امواج سیار به منظور دسته بندی خطا و شناسایی فازهای تحت خطا ارایه شده است. الگوریتمپیشنهادی از دو بخش کلی تشکیل شده است. در بخش اول، پس از استخراج مولفه های مودال از مولفه های سه فاز جریان، با استفاده از عملگرانرژی تیجر، امواج سیار از مولفه های مودال استخراج می شوند. سپس نسبت دامنه اولین موج سیار در مولفه های مودال به منظور دسته بندی خطا وشناسایی فازهای تحت خطا به کار گرفته می شود. عملگر انرژی تیجر یک عملگر ساده است که با سرعت بسیار بالا و با وضوح مناسب امواج سیارموجود در سیگنال ها را استخراج می کند. در بخش دوم، با استفاده از اطلاعات به دست آمده از مرحله قبل، دسته بندی خطا و شناسایی فازهای تحتخطا اجرا میگردد. روش های هوشمند بهترین انتخاب برای به کارگیری در این مرحله هستند که برای اولین بار در این مقاله به کار گرفته میشوند.روش مورداستفاده در این مقاله سیستم فازی است که با دقت بسیار بالایی توانسته است دسته بندی خطا را انجام دهد. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که برای خطاهای بسیار نزدیک به محل رله، خطاهای با امپدانس بالا و خطاهای با زاویه وقوع بسیار کوچک هم الگوریتم پیشنهادی عملکردبسیار دقیقی داشته است.کلیدواژه ها
امواج سیار، دسته بندی خطا، عملگر انرژی تیجر، سیستم فازی، حفاظت خطوط انتقالمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.