؛ACPSO: یک الگوریتم جدید بهینه سازی گروه ذرات تعاونی با قابلیت به روزرسانی تطبیقی پارامترها
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 40، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TJEE-40-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 585
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، باشگاه پژوهشگران جوان، قزوین، ایران
دانشکده مهندسی برق رایانه و فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده
این مقاله یک الگوریتم بهینه سازی تعاونی PSO به نام ACPSO را ارایه می دهد که پارامترهای وزن اینرسی و ضرایب شتاب را برای هر بعد در هر حلقه به صورت تطبیقی به روزرسانی می کند. ACPSO با ترکیب دو الگوریتم APSO و CPSO از مزایای ساختار تطبیقی APSO و ساختار تعاونی CPSO به طور همزمان بهره می برد. ساختار تطبیقی ACPSO باعث می شود در هر مرحله از اجرای الگوریتم پارامترها با مناسب ترین مقدار خود، معادله سرعت را به روزرسانی کنند تا در نهایت، الگوریتم در تکرارهای کمتری به جواب رسیده و سرعت هم گرایی افزایش یابد. ساختار تعاونی ACPSO باعث می شود: 1) برای حل مسیله های با ابعاد بالا مفید باشد؛ 2) با افزایش تنوع جمعیت، از گیر افتادن در بهینه محلی جلوگیری کرده و نرخ هم گرایی را بهبود بخشد و 3) برخلاف روش های دیگر که ممکن است برخی از مولفه ها را بدتر و بقیه را بهتر کنند، ACPSO در هر محله کلیه ابعاد مسیله را بهبود دهد. ACPSO در مقایسه با سایر روش ها که ساختار غیرتعاونی دارند و پارامترها را به صورت ثابت، متغیر به زمان یا تطبیقی مقدار دهی می کنند، در بهینه سازی توابع محک استاندارد تک قله ای و چند قله ای به پاسخ های بسیار بهتری رسیده است. همچنین مقایسه روند تغییرات پاسخ ها نشان می دهد که ACPSO سریع تر از سایر روش ها ح تی روش تعاونی غیرتطبیقی هم گرا می شود.کلیدواژه ها
بهینه سازی گروه ذرات، به روزرسانی تطبیقی پارامترها، بهینه سازی گروه ذرات تعاونیمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.