جایابی و تنظیم پارامترهای کنترل گر یکپارچه عبور توان (UPFC) جهت مدیریت پرشدگی خطوط انتقال در سیستم های قدرت تجدید ساختار شده

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 39، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-39-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن براتی

استادیار، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد دزفول- دزفول- ایران

عباس فتاحی می آبادی

استادیار، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی همدان- همدان- ایران

مهدی احسان

استاد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف- تهران- ایران

سیدحسین حسینی

استاد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تبریز- تبریز- ایران

چکیده

رقابت بین تولیدکنندگان و مسایل قراردادی بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی الکتریکی در سیستم های قدرت تجدید ساختار شده، ممکن است سبب افزایش ناخواسته ای در تبادل توان خارج از ظرفیت مجاز خطوط انتقال شود. از آنجا که ادوات FACTS، شرایط و امکان کنترل پارامترهای موثر بر توان انتقالی در سطح شبکه انتقال را فراهم می سازند استفاده از این ادوات برای مدیریت پرشدگی مفید به نظر می رسد. در این مقاله، برای مدیریت شبکه انتقال از پخش بار بهینه AC-OPF)AC) در ترکیب با UPFC استفاده شده است. یک روش بر مبنای الگوریتم ژنتیک برای تعیین محل مناسب UPFC و تنظیم پارامترهای آن در یک سیستم قدرت تجدید ساختار یافته با بازار اشتراکی ارایه شده است. برای مدل سازی UPFC از روش تزریق توان با در نظر گرفتن تلفات داخلی آن استفاده شده است. نتایج شبیه سازی روی یک شبکه 5 شینه ارایه شده و بررسی نتایج نشان می دهد که با حضور UPFC بدون برنامه ریزی مجدد واحدهای تولید و یا تغییر توپولوژیک در شبکه، مشکلات و محدودیت های ناشی از پرشدگی خطوط انتقال قابل رفع شدن می باشد.

کلیدواژه ها

تجدید ساختار، مدیریت پرشدگی، بازار اشتراکی، UPEC, OPF، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.