شناسایی و دسته بندی چالش های شرکت های دانش بنیان با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی و رویکرد BPMS ؛ مطالعه موردی: شرکت های دانش بنیان یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-12-47_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی قلی پور

دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدعلی وحدت زاد

استادیار دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدصالح اولیاء

دانشیار دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسن خادمی زارع

دانشیار دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

دانش همواره ابزاری قدرتمند در تثبیت جایگاه هر فرد/جامعه، خدمت رسانی به عموم و رویکرد تعالی جوامع مستقل کنونی است. ارزش دانش آنجا حیاتی تر و معرض تر می گردد که بتوان آن را به کالا/خدمتی جهت رفع نیازمندی های جامعه بشری تبدیل نمود. شرکت های دانش بنیان به عنوان یک موسسه کوچک حقیقی- حقوقی، از جمله موسسه هایی است که توانایی بالایی در تبدیل دانش به فناوری دارند. این در حالی است که شرکت های دانش بنیان در ایران نسبت به موارد مشابه در خارج و با توجه به سند چشم انداز 20 ساله ایران، در وضعیت مناسب و مطلوب قرار ندارند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان موجود در پارک علم و فناوری اقبال یزد و دسته بندی این چالش ها با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی انجام پذیرفته است. نمونه مورد مطالعه شامل 137 نفر از مدیران و کارکنان رده بالای این شرکت ها بوده است. 59 چالش های به دست آمده از مطالعه ادبیات موضوع و نظر خبرگان، در یک پرسشنامه تدوین و بین جامعه هدف توزیع گردید. اعتبارسنجی 128 پرسشنامه گردآوری شده، توسط روش شبکه عصبی مصنوعی پیش انتشار با MSE=2.0332 تایید گردید و دسته بندی چالش ها به وسیله شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه و با الهام از سیستم مدیریت فرایند کسب و کار انجام پذیرفته است. نتایج نشان داد که 59 چالش به دست آمده با توجه به الگوی سیستم مدیریت فرآیند کسب و کار، در سه دسته چالش های مربوط به فعالیت های مدیریتی، عملیاتی (اصلی) و پشتیبانی دسته بندی شدند. همچنین تعداد چالش های مربوط به فعالیت های مدیریتی، عملیاتی (اصلی) و پشتیبانی به ترتیب با تعداد 27، 15 و 17 چالش به دست می آید.

کلیدواژه ها

شناسایی چالش، شرکت دانش بنیان، شبکه عصبی پروسپترون چند لایه، دسته بندی چالش، سیستم مدیریت فرآیند کسب و کار، پارک علم و فناوری، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.