اثربخشی درمان مبتنی بر واقعیت مجازی بر کاهش نشانه های اضطراب آشکار و پنهان افراد مبتلا به ترس ازارتفاع
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها
- کد COI اختصاصی: CGCO02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2386
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان اصفهان، ایران
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان ، اصفهان، ایران
دانشیار،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان ،ایران
چکیده
ترس از ارتفاع یک اختلال اضطرابی رایج، ناتوان کننده و از نوع موقعیتی است که از هر 20 نفر 1 نفر به آن مبتلا می گردد.پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی شیوه درمان واقعیت مجازی بر کاهش نشانه های اضطراب آشکار و پنهان در افراد مبتلابه ترس از ارتفاع انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود .جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه افرادی که طی 6 ماهه اول سال 1395 دارای ترس از ارتفاع بودند و از طریق آگهی در مراکز مشاوره از این روش درمانی مطلع شده و جهت درمان به آزمایشگاه مداخلات ابزاری در روانشناسی بیمارستان نور در شهر اصفهان مراجعه کردند. پساز م صاحبه ت شخی صی بر ا ساس چک لی ست علایم مربوط در پنجمین ویرا ست ت شخیص اختلال راهنمای ت شخی صی و آماریاختلالات روانی(5_DSM (ترس از ارتفاع برای آنها تایید شد و از بین آنها 30 نفر که ملاکهای لازم برای ورود به این طرح رادا شتند به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.گروه آزمایش در 8 جل سه 30 دقیقه ای درمان مبتنی بر واقعیت مجازی را دریافت نمودند. ابزار گرداوری در این پژوهش، پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اشپیلبرگر در قبل و بعد از مداخله روی هر دو گروه اجرا شد. داده های جمع آوری شده با ا ستفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج ن شان دادکه شیوه درمان واقعیت مجازی بر کاهش ن شانه های ا ضطرابی ترس از ارتفاع تاثیر معناداری دا شته ا ست . بنابراین واقعیت مجازی درکاهش نشانه های اضطرابی ترس ازارتفاع موثر بود و تاثیر سودمند پایا و موثری درزمان کوتاه بردرمان ترس ازارتفاع داشت میتواند به عنوان یک شیوه درمانی جدید درایران توسعه یابدکلیدواژه ها
واقعیت مجازی ، ترس ازارتفاع، اضطراب آشکاروپنهانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.