عارضه یابی با استفاده از مدل تعالی سازمانی EFQM (مطاله موردی: کارخانه میثاق)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT06_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خدابین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

علی شهابی

مربی، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران

چکیده

امروزه کارخانجات سطح کشور، تحت سلطه هزینههای پنهان در سازمان خویش قرار گرفتهاند. با توجه به تاثیر سیاستی تحریمها در زمینه مواد اولیه و تجهیزات، وجود بحث رقابتی محصولات در میان گستره وسیعی از مراکز تولیدی و ارزشمندی روز افزون جایگاه مشتری، خواستگاه کیفیت در این وضعیت بحرانی، پر رنگتر میگردد. لذا مباحث عارضهیابی مشکلات سطح کارخانجات، میتواند راهگشای برخی معایب و نواقص باشد. عارضهیابی این امکان را فراهم میآورد تا بتوان نقاط ضعف و قوت سازمان را شناسایی کرده و در جهت بهبود، اقدامات لازم را انجام داد. در این تحقیق سعی شده است تا با پیاده سازی مدل عارضهیابی کارخانه میثاق (سازنده لولههای اگزوز) با روش تعالی سازمانی EFQM ،مسایل و مشکلات مدیریتی و تکنولوژیکی کارخانه، مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته و راهکارهایی برای تشخیص نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود پیشنهاد گردد. بر اساس مدل مورد مطالعه و چک لیستهای مربوطه،قسمتهای مختلف کارخانه مذکور با توجه به حوزه نتایج نه گانه مندرج در دو گروه توانمندسازها و نتایج، مورد بررسی قرار گرفته است. در انتها راهکارهایی جهت به حداقل رساندن نقاط ضعف و استفاده حداکثری از نقاط قوت ارایه شد.

کلیدواژه ها

مدل EFQM ،ارزیابی عملکرد، عارضهیابی، تعالی سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.