بررسی گرایش کودکان و نوجوانان به کار و عوامل اجتماعی موثر بر آن (مطالعه موردی شهر یاسوج)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CSCONF02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی احمدی صفت

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان، ایران.

اصغر محمدی

استادیار گروه جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان، ایران.

چکیده

هدف این تحقیق بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش کودکان و نوجوانان به کار در شهر یاسوج می باشد. روش تحقیق از نوع پیمایشی است و از پرسشنامه جهت گردآوری دادهها استفاده شده است. به منظور سنجش پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده شده است، که مقدار بالای آلفا (844/0(و عدم ناهماهنگی در بین آیتمها، دلیلی بر مناسب بودن پرسشنامه است . جامعه آماری شامل کلیه کودکان و نوجوانان کار بین سنین 5 تا 18 ساله که به صورت دایمی یا فصلی در شهر یاسوج مشغول به کار هستند و بالغ بر 120 نفر می باشند. با توجه به تعداد کم کودکان و نوجوانان کار در دسترس لزومی به استفاده از حجم نمونه و روش نمونه گیری نمی باشد و نمونه آماری با روش سرشماری شامل کلیه جامعه آماری (120 نفر) پژوهش حاضر است. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS21 و از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره صورت گرفته است. نتایج تحقیق بیانگر این است که میانگین نمره گرایش کودکان و نوجوانان به کار در سطح متوسط است و بین متغیرهای فقردر خانواده، اختلافات خانوادگی ، عدم استقبال موسسات و شرکتهای خصوصی از نیروی کار کودکان، نبود سرپرست در خانواده، فقدان حمایت اجتماعی و گرایش کودکان و نوجوانان به کار رابطه معناداری مستقیم و مثبت وجود دارد. و با توجه به مدل علی رگرسیون، تبیین گرایش کودکان و نوجوانان به کار بر حسب مجموع متغیرهای مستقل، بیانگر آن است که این متغیرها قادر به تبیین 49 درصد از تغییرات گرایش کودکان و نوجوانان به کار هستند و اختلافات خانوادگی و عدم استقبال موسسات و شرکت های خصوصی از نیروی کار کودکان به ترتیب قویترین پیش بینی کنند ه های گرایش کودکان و نوجوانان به کار هستند.

کلیدواژه ها

کار، کودکان و نوجوانان، شهر یاسوج، اختلافات خانوادگی، فقر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.