مبانی صلح پایدار در اندیشه ی ایرانی؛ با تاکید بر آموزه های مشترک فرهنگ ایران باستان - ایران اسلامی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
- کد COI اختصاصی: MAESREAI01_232
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1061
نویسندگان
کارشناس ارشد روابط بین الملل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
کارشناسی تاریخ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
چکیده
صلح از نعمت هایی است که خداوند برای رشد و توسعه جوامع انسانی به بشر ارزانی داشته است. آنچه مسلماست، صلح یک آرمان بشری است و همه انسانها در زندگی روزانه خود برای کار و تلاش و به عینیت رساندنتوانایی های مادی و معنوی خود نیازمند آرامش و آسایش خاطر هستند. از اینرو، صلح مفهومی نیست که معنایآن به قرار گرفتن در یک چارچوب دیسی پلینی معین در مجموعه نحله های معرفتی محدود شود. فلسفه، اندیشه-های سیاسی، نظریات روابط بین الملل، اخلاق، ستیزه شناسی، جامعه شناسی و روانشناسی از جمله نحله هایمعرفتی هستند که در آنها به جنبه های گوناگون مقوله ی صلح پرداخته می شود. علاوه بر این، در طول تاریخ ودر فرهنگ ها و اندیشه های مختلف نیز صلح مورد توجه و تامل بنیادین قرار گرفته و دیدگاه های گوناگونی دربارهراه های دستیابی به آن ارایه شده است. مساله ی اصلی مقاله حاضر، چیستی لوازم اساسی تحقق صلح پایدار درو بین جوامع انسانی بر اساس آموزه های فرهنگ و اندیشه ی اصیل ایرانی است.مقاله ی حاضر با اتخاذ روشیتوصیفی _تبیینی می کوشد تا ضمن واکاوی زمینه های تحقق صلح پایدار نزد اندیشه ی متفکران و مکاتب گوناگونکه در ارایه ی ایده هایی نظیر برپایی نظام جمهوری ، فدراسیون دولت های آزاد ، بهره مندی شهروندان از حق جهانی شهری و حاکمیت حقوق عادلانه در پهنه ی جهانی تبلور یافته، به مقایسه آنها با جایگاه این مقوله دراندیشه ی ایرانی بپردازد. در اندیشه ی ایرانی (قبل و بعد از اسلام) برخی آموزه های مشترک و ماندگار نظیر: ایمان به مبدا هستی ، فطرت مشترک بشری ، برادری ، برابری و احترام به عقاید گوناگون وجود دارد که از آنها می توان به عنوان آموزه های تحقق صلح پایدار در و بین جوامع انسانی بهره گرفت.کلیدواژه ها
صلح، صلح پایدار، فرهنگ ایرانی، اسلام، اساطیر، جهانشهری، زرتشتمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.