ارزیابی مدیریت گردشگری دریاچه ارومیه بعد از خشکسالی با تاکید بر توسعه اکوتوریستی شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیامدهای جغرافیایی و اثرات زیست محیطی شرایط دریاچه ارومیه
  • کد COI اختصاصی: ICULC01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز

چکیده

این پروژه به منظور بررسی مدیریت گردشگری دریاچه ارومیه بعد از خشکسالی با تاکید بر توسعه اکوتوریستی شهر ارومیه در منطقه شمالغرب ایران به انجام رسیده است. بر این اساس با بهره جستن از ویژگی های تاثیرگذار درونی منطقه و عوامل بیرونی تاثیرگذار ازروش تحلیل SWOTاستفاده گردید. این مطالعه با هدف تدوین راهبردهای مناسب برای توسعه گردشگری حوزه دریاچه ارومیه وبا تکنیک تحلیلی سوات در سال 1395 انجام گردیده است. در این راستا ابتدا عوامل داخلی ) نقاط قوت و ضعف( و عوامل خارجی )فرصت ها و تهدیدها( در محیط تحت بررسی شناسایی شدند. جامعه آماری این پژوهش دو گروه گردشگران ) 150 نفر( و متخصصانگردشگری ) 30 نفر( است که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، در تیرماه 1395 و در سواحل اسکله، مجتمع باری ومجتمع چی چست در میان گردشگران توزیع گردید، همچنین پرسشنامه های متخصصان گردشگری در تیرماه همان سال تکمیل شد. نتایج به دست آمده موید این است که علی رغم وجود جاذبه های طبیعی کم نظیر که بالقوه می توانند این عرصه را به قطبگردشگری طبیعت در مناطق خشکی-ساحلی تبدیل نمایند، ضعف هایی چون کم کاری مسیوولین در اجرای طرح های احیاء گردشگری دریاچه و ضعف برنامه ریزی و سرمایه گذاری های بخش دولتی و خصوصی سبب شد که محدوده تحت بررسی در ماتریس داخلی در شرایط محافظه کارانه WO قرار گیرد

کلیدواژه ها

مدیریت گردشگری، خشکسالی، توسعه ی اکوتوریستی، دریاچه ارومیه، شهر ارومیه ، مدلSWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.