بررسی عوامل موثر بر پذیرش بیمه زیتون مطالعه موردی: شهرستان رودبار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MCED03_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدپور

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

کشاورزی همواره یکی از پر مخاطره ترین فعالیت های اقتصادی بوده است. هرساله بروز حوادث طبیعی و آفات و امراض گیاهی، خسارات زیادی به کشاورزان تحمیل می کند. در کشورهای در حال توسعه به دلیل پایین بودن در آمد کشاورزان ،زیان های اجتماعی و اقتصادی این حوادث نمودبیشتری دارد. به این دلایل است که بیمه محصولات کشاورزی را می توان یکی از اهرم های توسعه کشاورزی دانست، زیرا با استفاده از آن هم می توان امنیت بیشتری برای تولید کنندگان محصولات کشاورزی فراهم ساخت و هم شرایط مطلوب تری برای جلب و جذب سرمایه های خصوصی در بخش کشاورزی فراهم آورد. در این مطالعه تلاش شده است تا با استفاده از اطلاعات حاصل از 118 کشاورز زیتون کار شهرستان رودبار در سال 1394 و بهره گیری از الگوی دو مرحله ای هکمن توبیت، ضمن بررسی عوامل تاثیر گذار بر پذیرش بیمه زیتون، میزان بیمه گذاری نیز مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان داد که متغیرهای تحصیلات کشاورز، درآمد سالیانه، استفاده از تسهیلات بانکی، سطح زیر کشت، استفاده از خدمات آموزشی مروجان، شاخص دانش بیمه ای و شاخص دانش فنی زراعی دارای تاثیر مثبت برپذیرش و بیمه گذاری زیتون دارد و تنها متغیر سن دارای تاثیر منفی براقدام به بیمه گذاری و میزان بیمه گذاری زیتون دارد و تنها متغیر سن دارای تاثیر منفی براقدام به بیمه گذاری و میزان بیمه گذاری زیتون دارد. با توجه به نتایج ،استفاده از دوره های آموزشی در خصوص مزایای بیمه زیتون در مناطق روستایی، توجه بیشتر مسیولان صندوق بیمه کشاورزی ،به سطوح درآمدی مختلف و تدوین راهکارهایی برای زیر پوشش قرار دادن تمامی کشاورزان به عنوان پیشنهاد مطرح می گردد.

کلیدواژه ها

بیمه، زیتون، الگوی توبیت، رودبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.