بررسی احتمال وجود بیماری نکروز عصبی ویروسی VNN در ماهیان کفال طلایی دریای خزر Liza auratus با کمک آزمایش مولکولی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_719
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدث قاسمی

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی – بندر انزلی

سیدجلیل ذریه زهرا

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی – بندر انزلی

مهدی سلطانی

بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان – دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

مصطفی شریف روحانی

بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان – موسسه تحقیقات شیلات ایران

چکیده

بیماری نکروز عصبی ویروسی VNN با عامل نودا ویروس ، سیستم عصبی تعدادی از ماهیان اقتصادی جهان را مورد تهاجم قرار میدهد . علایم بالینی در این بیماری شامل شنای چرخشی ، شنای وارونه ، تیرگی یا روشن شدن رنگ پوست وخونریزی های پتشی در پوست وعلایم کالبد گشایی شامل باد کردگی کیسه شنا و پر خونی در محوطه بطنی میباشد . در این مطالعه بدنبال مشاهده علایم بالینی در ماهیان کفال طلایی صید شده از صیدگاههای بندر انزلی در بهمن و اسفند 1385 ، نمونه برداری از چشم و مغز ماهیان مشکوک انجام گرفت . سپس RNA ویروس با استفاده از محلول استخراج موجود در کیت تشخیصی استخراج گردید . ابتداکیفیت RNA استخراج شده با الکتروفورز بر روی ژل 2 درصد آگارز تایید گردیدو سپس واکنش RT-PCR و NESTED PCR بر روی نمونه های RNA استخراج شده انجام شد . نتیجهPCRبر روی ژل آگارز 2 درصد الکتروفورز شد و پس از رنگ آمیزی با اتیدیوم بروماید با کمک اشعه UV عکسبرداری گردید . بر طبق دستورالعمل ارائه شده در کیت تشخیصی مشاهده باند 630 bp نشان دهنده عدم وجود RNA نوداویروس عامل بیماری VNN نمونه چشم و مغز بررسی شده در این 46 در نمونه ها میباشد که تمامی تحقیق باند 630 bp رانشان دادند . نتایج نشان میدهد که نمونه های بررسی شده در این تحقیق علی رغم داشتن برخی علایم بالینی ، از نظر مولکولی فاقد نوداویروس بودند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.