ارایه یک مدل بهینه زمانبندی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه بر مبنای قابلیت دسترسی، قابلیت اطمینان و هزینه برای سیستمهای چند جزیی (سری موازی) با استفاده از الگوریتم جستجوی ممنوعه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدل ها و تکنیک های کمی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: QMTM01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان ساجدی نژاد

استادیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)

میثم لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی مسجدسلیمان

چکیده

در این مقاله یک مدل بهینه زمانبندی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه غیر ادواری برای سیستم های چند جزیی، بر مبنای حداکثر قابلیت دسترسی اجزای سیستم (که تعیین بازه بازرسی بهینه را به همراه دارد) ارایه شده و علاوه بر تامین سطح قابلیت اطمینان مورد نیاز سیستم و ارضای سایر محدودیت های سیستمی (فعالیت های نت و منابع در دسترس)،کل هزینه های (مستقیم و غیر مستقیم) مرتبط با نت کمینه شده و در صورت نیاز یکی از فعالیت های نت شامل: 1) بازرسی و سرویس ساده، 2) تعمیرات پیشگیرانه و 3) تعویض پیشگیرانه برای هر جزء پیشنهاد می شود. هر یک از این فعالیت ها منابع مختلفی مصرف نموده و با توجه به موقعیت جزء مورد تعمیر، تاثیر متفاوتی بر قابلیت اطمینان سیستم می گذارد. هزینه های در نظر گرفته شده شامل هزینه های مستقیم (سرویس ساده، تعمیر و تعویض) و هزینه های غیر مستقیم (خواب سیستم و خرابی های اتفاقی) می باشند. از آنجا که مدل پیشنهادی دارای ساختاری پیچیده بوده، لذا به منظور حل سریع آن از الگوریتم فراابتکاری جستجوی ممنوعه (T.S) استفاده و نتایج ارایه گردیده است. در پایان، کارایی و استفاده از این مدل، در قالب یک مطالعه موردی، برای یک سیستم 10 جزیی سری موازی (نزدیک به واقعیت) نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

نت پیشگیرانه، قابلیت دسترسی، قابلیت اطمینان، هزینه، الگوریتم جستجوی ممنوعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.