مقایسه سبکهای یادگیری دانشجویان دختر و پسر رشته علوم ورزشی، حقوقو ریاضی دانشگاه بوعلی سینا براساسپرسشنامه وارک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رهبان فرد

استادیار رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محدثه رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

سبکهای یادگیری روشهایی هستند که فراگیران در فرآیند یادگیری از آنها بهره میگیرند. ارزیابی سبک یادگیری دانشجویان و دانستن این که آنان چگونه یاد میگیرند، میتواند نقش مهمی در انتخاب روشهای تدریس مناسب برای بهبود کیفیت یادگیری آنان ایفا نماید.بنابراین، تحقیق حاضر با هدف توصیف و مقایسه سبکهای یادگیری دانشجویان رشتههای علوم ورزشی، حقوق و ریاضی دانشگاه بوعلی سینا همدان براساس پرسشنامه وارک انجام گرفت. بدین ترتیب که تعداد 203 نفر از دانشجویان ( 109 دختر و 93 پسر) با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه وارکVARK بود. این پرسشنامه 16 سوال دارد که در نهایت چهار سبکیادگیری شامل دیداری، شنیداری، حسی- حرکتی و خواندنی- نوشتنی را مشخص مینماید. نتایج این تحقیق نشان داد که در کل تفاوتی در سبک یادگیری دانشجویان دختر و پسر رشتههای حقوق، ریاضی و علوم ورزشی وجود ندارد. با این وجود، سبک غالب یادگیری در دانشجویان حقوق و ریاضی از نوع شنیداری و سبک یادگیری دانشجویان علوم ورزشی بصورت دو وجهی و از نوع حسی- حرکتیو شنیداری بود. این در حالیست که دانشجویان هر سه رشته تحصیلی بطور معناداری از سبک دیداری کمتر از سبکهای دیگر استفاده کردند. علاوه بر این، مقایسه دانشجویان رشته- های مختلف در هر یک از سبکهای یادگیری نشان داد که دانشجویان علوم ورزشی نسبت به دانشجویان حقوق و ریاضی بطور معناداری بیشتر ازسبک حسی- حرکتی استفاده کردهاند ولی در استفاده از بقیه سبکها تفاوت معناداری در بین دانشجویان سه رشته وجود ندارد. نتایج این مطالعه میتواند به اساتید و گروههای آموزشی مربوطه در تهیه یک برنامه تدریسمناسب در راستای یادگیری مطلوب و موثر کمک نماید.

کلیدواژه ها

سبک یادگیری، دانشجویان دختر و پسر، پرسشنامه وارک، روش تدریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.