بررسی 8 هفته تمرین پیلاتس بر تعادل وخستگی در بیماران زنمبتلا به ام.اس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا عبابافی

تربیت بدنی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران

خلیل ذبیحی-

دبیر زیست شناسی.خوزستان. دزفول.ایران

مهوش زینی زاده

دبیر تربیت بدنی .خوزستان.دزفول.ایران

پروین رومیانی

دبیر تربیت بدنی .خوزستان.دزفول.ایران

چکیده

مقدمه و هدف: بیماری ام.اس از 400 سال پیشدر نوشتههای باقیمانده از پزشکان اروپایی شرح داده شده است.این بیماری ممکن است باعث صدمه دیدن غلاف محافظ آکسون اعصاب شود(بایر شرینگ، 2011 ). این پژوهش به دنبال بررسی 8 هفته تمرین پیلاتس بر تعادل وخستگی در بیماران زن مبتلا به ام.اس بود.مواد وروشها: این مطالعه، نیمه تجربی و کاربردی بوده که به شیوه میدانی و به صورت پیشآزمون و پس آزمون اجراگردید . جامعه آماری این مطالعه را 30 زن مبتلا به بیماری ام.اس با میانگین سنی 36 سال و درجه ناتوانی 1-5 تشکیل دادند، این گروه از بیماران به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه کنترل n=13 و تمرین n=17 تقسیم شدند. قبل از شروع تمرینات تست های مربوط به تعادل با استفاده از دستگاه تعادل سنج ایستا وپویا وتکمیل پرسشنامه شدت خستگی توسط بیماران اجرا گردید. پس از دورهی تمرینی وجمع آوری دادهها برای تجزیه و تحلیل آماری از روشآماری توصیفی مانند فراوانی، میانگین، انحراف معیار و روش آمار استنباطی مانند t مستقل t وابسته و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید، سطح معنی داری برای تحلیل دادهها p=0/001 در نظر گرفته شد. یافته ها: بررسی نتایج این مطالعه اختلاف میان نمرههای تعادل و شدت خستگی بیماران در گروه کنترل و تمرین در قبل و بعد از تمرین را با سطح معنی داری p=0/001 نشان داد. لذا میتوان اذعان کرد که یک برنامه افزایشتعادل نه تنها در آمادگی جسمانی بیماران بلکه درکاهش شدت خستگی در آنها مفید می باشد.

کلیدواژه ها

مولتیپلاسکلروزیس، پیلاتس،تعادل وخستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.