بررسی موانع پیشروی مربیان در توسعه بعد قهرمانی ورزشاستانخوزستان و ارایه راهکارهای مناسب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارینا شریعتی

مربی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی- اهواز - ایران

شیرین زیلایی بوری

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان- ایران

سکینه ناصری مقدم

مشاور مدیر کل و رییسگروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزشو جوانان استان خوزستان - ایران

چکیده

اهداف: در دهه های گذشته کشورها دریافته اند که توسعه ورزش قهرمانی و بهره گیری از مزایای مستقیم و غیرمستقیم آن بدون برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب میسر نیست، بنابراین ورزش قهرمانی نیز مانند هر نظام دیگری نیازمند تدوین اهداف کلان، راهبردها و برنامه های عملیاتی است تا ضمن آگاهی از مسیر حرکت بتواند از هر گونه دوباره کاری، بیراهه رفتن و به هدر دادن منابع مالی، انسانی، فیزیکی و اطلاعاتی خود اجتناب ورزد. لذا هدف از این پژوهش بررسی موانع پیشروی توسعه ورزش قهرمانی از دیدگاه مربیان در استان خوزستان بود.روش تحقیق: بدین منظور پس از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با کارشناسان و نخبگان ورزشی پرسشنامه ای محقق ساخته با 41 سوال در چهار عامل آموزش، مدیریت، فرهنگ و مالی- امکاناتی تهیه و در میان 500 مربی توزیع گردید که در نهایت 490 پرسشنامه تکمیل و برگردانده شد.دستآوردها: با استفاده از آمار ناپارامتریک خی دو مشخص شد عامل مالی- امکاناتی بیشترین مانع در خصوص توسعه ورزش قهرمانی در استان می باشد و عامل فرهنگی نیز کمترین مانع به شمار می آید. همچنین در کل پژوهش بیشترین توافق از دیدگاه مربیان در خصوص برنامه آموزشی مناسب برای مربیان جهت رشد و پرورش استعدادها درسطوح پایه بود و کمبود اسپانسرهای مالی جهت حمایت ورزش قهرمانی استان بیشترین اختلاف نظر را از دیدگاه مربیان داشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، جهت توسعه ورزش قهرمانی استان ده راهکار شامل: حمایت مالی، رویکرد یکپارچه به توسعه سیاست ها، شرکت در ورزش، شناسایی استعدادها و توسعه سیستم، حمایت شغلی از ورزشکاران، تسهیلات آموزشی، دوره مربیگری و سیستم گزینش مربی، رقابت بین المللی، تحقیقات علمی و توسعه ورزش بانوان ارایه گردید. توجه به راهکارهای ارایه شد ممکن است بتواند سبب توسعه هرچه بیشتر ورزش قهرمانی و کسب جایگاه های برتر در کشور و پرورش ورزشکاران نخبه تیم ملی گردد.

کلیدواژه ها

ورزش قهرمانی، توسعه، موانع پیش رو، مربیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.