بررسی ارتباط ابعاد صندلی با اختلالات اسکلتی- عضلانی دانشجویان دختردانشگاه آزاد اسلامی اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارینا شریعتی

مربی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی- اهواز - ایران

شیرین زیلایی بوری

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان- ایران

چکیده

هدف: اختلالات اسکلتی - عضلانی شایعترین و پرهزینه ترین صدمات شغلی محسوب می شود این اختلالات نه تنها در محیط های شغلی بلکه در محیط های اداری و دانشگاهی نیز از شیوع بالایی برخوردار است. این تحقیق با هدف بررسی ارتباط ابعاد صندلی های مورد استفاده و شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در سال 95 انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی – تحلیلی و از نوع مقطعی در بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز انجام پذیرفت. ابعاد ارگونومیک 4 صندلی مورد استفاده(عرض و طول نشستگاه صندلیها، طول تکیه گاه و ...) با استفاده از متر نواری و گونیامتر اندازه گیری و ناهنجاریهای قامتی از قبیل لوردوز، کیفوزیس و ... نیز با استفاده از صفحه شطرنجی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل گردید دستآوردها: دانشجویان مورد مطالعه دارای میانگین سنی 27/12 سال بوده و 50 درصد از شاخص توده بدنی نرمال برخوردار سال بوده و 50 درصد از شاخص توده بدنی نرمال برخوردار p˃0/05 بین ناهنجاری لوردوز با ارتفاع تکیهگاه پشتی p=0/04 ارتفاع نشستگاه تا زمین p=0/04 عرض نشستگاه p=0/02 ارتفاع دسته صندلی p=0/04 و ارتفاع دسته صندلی تا نشس تگاه p=0/04 رابطه معناداری یافت شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج ابعاد صندلی های مورد استفاده برای جامعه دانشگاهی مورد مطالعه(دختران) نامناسب ارزیابی گردیدو این مهم می تواند زمینه ساز بروز برخی ناهنجاری اسکلتی عضلانی برای آنها شود.

کلیدواژه ها

ارگونومی، صندلی، اختلالات اسکلتی- عضلانی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.