بررسی میزان شادمانی و سلامت روانی ورزشکاران ژیمناست زن قبل ازمسابقه در مقایسه با بعد از مسابقه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مزیدی

هیات علمی دانشگاه هرمزگان ،

سیاوش رجبی

کارشناسارشد اسیب شناسی ورزشی

چکیده

نقش عوامل روانی و خصوصا اضطراب بیش از حد،در رقابت های ورزشی بعنوان یک عامل افزایشدهنده در احتمال بروز ناکامی های ورزشیقابل ملاحظه است. اضطراب رقابتی نوعی از اضطراب است که در موقعیت های رقابت جویانه ورزشی ایجاد می شود. هدف از این پژوهشبررسی میزان شادمانی و سلامت روانی ورزشکاران ژیمناست زن قبل از مسابقه با بعد از مسابقه می باشد در این تحقیق از 30 نفر از ورزشکاران زن ژیمناست با میانگین سن، قد و وزن به ترتیب برابر با 20/62، 164/27، 60/81 و عضو تیمهای ملی و دست یک و دو کشور به صورت تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات از دو پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد و سلامت عمومی GHQ28 دو هفته قبل در روز مسابقه تکمیل و قد و وزن سنج دیجیتال جمع آوری شدند. اطلاعات با آزمون کلموگروف اسمیرنو و سپس روش آماری t مستقل با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS/16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. کلیه تحلیل ها در سطح معناداری 0/05 انجام شد. آزمون کلموگروف اسمیرنو مشخص شد که توزیع فراوانی ها نرمال می باشد. آمار افزایش معناداری در میزان شادمانی افراد در روز مسابقه نسبت به قبل از مسابقه T=-6/10 و P=0/000 و کاهش معناداری در سلامت روانی ورزشکاران در روز مسابقه نسبت به قبل از مسابقه T=-6/40 و p=0/000 نشان داد. با جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آماری در دو نوبت ، افزایش معناداری در شادی و شادمانی( روحیه) ورزشکاران در روز مسابقه مشاهده گشت و همچنین میزان سلامت روانی ورزشکاران در روز مسابقه نسبت به قبل از مسابقه به صورت معناداری کاهش یافت. یکی از ابعاد روانشناسی ورزشی، اضطراب می باشد. اضطراب به عنوان یکی از شایعترین نشانه های هیجانی می باشد که وجود بیش از حد آن غالبا بر عملکرد مطلوب فعالیت های ورزشی در روز مسابقه تاثیر می گذارد

کلیدواژه ها

شادمانی، سلامت روانی، مسابقات ، ورزشکار، ورزش قهرمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.