آنالیز کیفی مکملهای ورزشی غیرمجاز استان خوزستان با دستگاه کرماتوگرافی مایع با عملکرد بالا درسال 2015-2016

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر سواری

کارشناس ارشد اداره کل پزشکی قانونی استان خوزستان

عبدالمحمد عطاران

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

منصور روزدار چالشتری

پزشکی عمومی رییس هییت پزشکی تربیت بدنی استان خوزستان

چکیده

مکملهای ورزشی بطور وسیعی بمنظور تغذیه یا درمان در ایران استفاده میشوند . هدف ازاین تحقیق بررسی کیفی مکملهای ورزشی غیر مجاز ، برای نخستین بار در کشور با دستگاه کرماتوگرافی مایع با کارکرد بالا می باشد تا درجهت آموزش و سلامت جامعه گامی برداشته شود . 48 نمونه از مکملهای ورزشی از کشفیات فدراسیونهای ورزشی استان خوزستان در آزمایشگاه پزشکی قانونی بررسی شد. . حدود 1گرم نمونه جامد مکمل در 10 cc متانول 99% حل شده و به مدت 10 دقیقه با 13000 دور در دقیقه در سانتریفوژ قرار داده شد . از مایع رویی لوله آزمایش جهت انجام روش TLC و HPLC استفاده گردید . ابتدا آزمون غربالی نمونه ها با روش کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. سپس آزمایش تکمیلی نمونه ها ، با دستگاه کرماتوگرافی مایع با کارکرد بالا انجام شد. نتایج دستگاهی کرماتوگرافی مایع با عملکرد بالا نشان داد که 35.4% از نمونه ها دارای دینوپروست 208% کلیندامایسین، 12.5% کافیین 4.2% تری متادیون و 1.2% هیدروکسی پروژسترون را شامل میشوند . همچنین دیگراجزاء تشکیل دهنده مکملهای ورزشی شامل : سیپروهپتادین، آمپی سیلین ، دیگوکسین ، هگزو باربیتال میباشند . از طرفی 4.2% نمونه ها مشکوک به ترمادول و 1.2% مشکوک به متادون بودند . پنتترازول به دلیل عدم وجود استاندارد امکان اثبات آن وجود نداشت .. در این مطالعه بیشترین درصد اجزاء تشکیل دهنده مکمل های ورزشی را هورمون های جنسی بوجود آورده اند، که استفاده غیر مجاز انها منجر به ناباروری در جوانان می شود.

کلیدواژه ها

مکمل های غیر مجاز ، کرماتو گرافی مایع با عملکرد بالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.