بررسی روش های ژیوالکتریکی پتانسیل خودزا و مقاومت ویژه کاربردی در آب زیر زمینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICWESD01_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مصطفی طباطبایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند

ابوالفضل اکبر پور

دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه بیرجند

سیدرضا هاشمی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند

چکیده

ایران از نظر جغرافیایی در کمربند خشک و نیمه خشک واقع شده و تامین نیازهای آبی آن به منابع آب زیرزمینی وابستگی زیادی دارد. شناسایی وضعیت کمی و کیفی آب های زیرزمینی در مدیریت و بهره برداری پایدار این منبع آبی بسیار موثر میباشد. با توجه به غیر اقتصادی بودن و آسیب-های محیطی روش های مستقیم حفاری، با استفاده از روش های ژیوفیزیکی سطحی میتوان لایه های آبدار و خصوصیات آن را بطور گسترده مورد مطالعه قرار داد. با توجه به اهمیت کاربرد روشهای ژیوالکتریکی در مطالعات آبهای زیرزمینی، در این تحقیق دو روش پتانسیل خودزا و مقاومت ویژه الکتریکی که عملیات میدانی مشابه نیز دارند، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که این دو روش ضمن سادگی و هزینه کم در بررسی خواص متنوعی از آبهای زیرزمینی کاربرد موفقت آمیزی داشته و استفاده از آنها باعث سرعت عملیات و بهینه شدن حفاری ها میشود.

کلیدواژه ها

پتانسیل خودزا، مقاومت ویژه، مدیریت آبخوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.