تاثیر ماکروئیدها و آمینو گلیکوزیدها بر تخلیه شیردان گوساله های شیر خوار

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_602
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نوری

دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

آرش امیدی

دانشکده دامپروری بیرجند

بنی حسن

دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

وقفه حرکات شیردان در گاو و گوساله ها امری معمول می باشد . در گاوان بالغ به واسطه ادامه این وقفه شیردان مستعد به جابه جایی و انباشتگی می شود . در گوساله ها لمپانی شیردان و نفخ آن یکی از علائم برجسته کاهش انقباضات شیردان می باشد و این امر به خوبی مشخص گردیده که به هنگام جابه جایی شیردان و پس از عمل جراحی جهت اصلاح مشکل فوق تخلیه آن متوقف می شود . در این گونه موارد استعمال یک داروی پروکینیتیک از ضروریات می باشد . اریترومایسین آنتی بیوتیکی از گروه ماکرولیدها در انسان حرکات معده را افزایش می دهد . این دارو به عنوان یک آگونیست موتیلینی عمل نموده و اثرات خود را اعمال می نماید . از آنجایی که تایلوزین، تیل ماکوزین و آیورمکتین همگی جزء گروه ماکرولیدها می باشند و اثرات پروکینتیکی آنها مشخص نشده است لهذا طی مطالعه ای تخلیه شیردان گوساله ها پس از تزریق این آنتی بیوتیک ها مورد مطالعه قرار گرفت . علاوه بر این اثرات آنتی بیوتیک جنتامایسین نیز بر تخلیه شیردان مورد توجه واقع شد این آنتی بیوتیک انقباضات ماهیچه های صاف رحم را متوقف می نماید . آیا بر روی انقباضات شیردان اثرات مشابهی دارد تا قبل از مطالعه کنونی هیچگونه تحقیقی در این رابطه صورت نپذیرفته بود . برای مشخص شدن اثرات آنتی بیوتیک های فوق مطالعه ای روی 18 رأس گوساله هلشتاین شیرخوار بین سنین 8 تا 12 روزگی صورت پذیرفت و تخلیه شیردان به وسیله سونوگرافی و خوراندن شیر حاوی استامینوفن و میزان گلوکز خون مورد بررسی قرار گرفت . نتایج این مطالعه نشان داد که آنتی بیوتیک های ماکروئیدی به طور چشمگیری نسب تبه کنترل تخلیه شیردان را افزایش می دهند و جنتامایسین با دوز بالا از تخلیه شیردان می کاهد . مکانیسم اثرات این آنتی بیوتیک ها بر روی تخلیه شیردان و موارد استعمال کلینیکی آنها مرود بحث قرار می گیرد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.