بررسی کوکسیدیوزیس تحت بالینی در سنجاب ایرانی و اووسیست های جدا شده از موارد درگیر

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_556
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی سخائی

دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

مهدیه زعیمی

بخش کلینیکال پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

کوکسیدیوزیس یکی از مهمترین بیماریهای پروتوزوایی جوندگان می باشد و تا کنون بیش از 20 عامل کوکسیدیایی از خانواده آیمریا از انواع مختلف سنجاب گزارش گردیده است که برخی پاتوژن و برخی غیر پاتوژن می باشند . با توجه به مطالعات انجام شده در زمینه شناخت آیمریا در سنجاب ایرانی و اهمیت این خانواده در بیماریهای گوارشی سنجاب ، بررسی پاتوژنیسیته و انواع آیمریاهای ایجاد کننده آلودگی در سنجاب ایرانی لازم به نظر می رسد . در این بررسی از 57 سر سنجاب ایرانی خانگی ارجاعی به بیمارستان شماره 2 دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران نمونه مدفوع اخذ گردید 1) گرم نمونه مدفوع از هر سنجاب ). پس از مراحل شناورسازی نمونه ها با کلرور روی اشباع ، بااستفاده از روش میکروسکوپیک مورفولوژی اووسیست ها و شدت آلودگی مورد بررسی قرار گرفت . در این مطالعه در مدفوع 28 سر سنجاب %)49/1) یک ، دو یا هر سه نوع از اووسیست های زیر یافت شد : اووسیست کشیده بزرگ 33/3 ×17/8) میکرومتر ) ، اووسیست کشیده کوچک 18 ×10/2) میکرومتر ) و اووسیست گرد میکرومتر .) البته از بیشترنمونه ها اووسیستهای کشیده جدا شد . در آلودگی به انواع اووسیستهای فوق حتی در 8×10/2) موارد آلودگی بسیار شدید ، هیچ علامت بالینی وجود نداشت که این نشانگر غیر پاتوژن بودن ویا ایجاد کوکسیدیوز تحت بالینی توسط موارد یافت شده می باشد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.