بررسی مقدماتی میزان آلودگی موهای پستان به باکتریهای عامل ورم پستان محیطی درگاوداریهای شیری اطراف شهرستان مشهد

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_524
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله جمشیدی

رضا نارنجی ثانی

ملیکا معزی فر

چکیده

ورم پستان به عنوان یک عامل مهم اقتصادی در گاوداریها مطرح می باشد . با توجه به موقعیت آناتومیکی موهای پستان که به طور مستقیم با بستر در ارتباط بوده واز طرفی در هنگام شیردوشی نیز با دست کارگر شیر دوشی ونیز با لاینر در تماس است،در نتیجه به عنوان یک عامل مهم در انتقال ورم پستان محیطی و نیز به عنوان یک عامل مهم در افزایش تعداد باکتری های کلی شیر می تواند مطرح باشد . در این بررسی به صورت رندوم از تعداد 10 گاوداری صنعتی در حومه شهرستان مشهد تعداد 50 نمونه موی پستان از کارتیه های خلفی چپ گاوها به تعداد 2 عدد موی 3 سانتی متری به روش استریل اخذ گردید و در آب پپتونه %0/1 در کنار یخ به آزمایشگاه ارسال گردید . در آزمایشگاه نمونه ها از نظر حضور و تعداد با کتریهای اشریشیا کولای ، استرپتوکوکوس یوبریس و استافیلوکوکهای کوآگولاز منفی که از عوامل مهم ورم پستان محیطی می باشند مورد بررس ی قرار گرفت . از تعداد 27 نمونه %)54) باکتری اشریشیا کولای ، از تعداد 35 نمونه %)70) باکتری استرپتوکوکوسیوبریس، و ار تعداد 30 نمونه %)60) باکتری استافیلوکوکهای کوآگولاز منفی جدا گردید . از نظر تعداد باکتریها به طور میانگین میزان آلودگی به باکتری اشریشیا کولای 121 cfu/hair cm ، استرپتوکوکوس یوبریس 930 cfu/hair cm و استافیلوکوکهای کوآگولاز منفی 225 cfu/hair cm بود . با توجه به نتایج به دست آمد ه توصیه می شود ،برای جلوگیری از این نوع ورم پستانها و کاهش تعداد کلی باکتریهای شیر در هنگام شستشوی پستان از خیس نمودن موهای اطراف خودداری گردد ،پس از آن پستان کاملاً خشک گردیده ،سپس ضد عفونی سرپستانکها قبل از دوشش انجام شود . همچنین حهت کاهش میزان آلودگی می توان موهای ناحیه را شعله داد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.