بررسی تاثیر سواد اطلاعاتی اینترنت بر رشد مهارت های حل مساله و یادگیری در بین دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF03_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1003
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردوس منتظرالظهور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شهرکرد

زینت نکویی شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

اکرم نکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

زهره طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

آموزش و یادگیری جزء لاینفک تعلیم و تربیت و وسیلهای برای رسیدن به رشد افراد است. براین مبنا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر سواد اطلاعاتی اینترنتی بر رشد مهارت های حل مساله و یادگیری در بین دانش آموزان است. جامعه آماری این پژوهش، همه دانش آموزان دختر وپسر دوره متوسطه دوم ناحیه یک آموزش و پرورش اصفهان بودند که در سال تحصیلی 96-1395 به تحصیل اشتغال داشتند. در این راستا به منظور انتخاب نمونه، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردید. ابزار گردآوری دادهها و یا اندازهگیری متغیرها با توجه به روش پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته میباشد. بدین منظور ابتدا باتوجه به پیشینه پژوهشی فرم کلی پرسشنامه که شامل 39 سوال بسته پاسخ بود، تهیهگردید. این پرسشنامه براساس مقیاس نگرش سنج لیکرت تدوین شده بود که دارای گزینههای کاملا موفقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم وکاملا مخالفم است. با توجه به هدف اصلی پژوهش( نگرش دانش آموزان نسبت به تاثیر استفاده از سواد اینترنتی در حل مساله و یادگیری)، دادههای حاصل براساس سه سوال اساسی پژوهش مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده از این پژوهش می توان ادعا کردکه استفاده از سواد اینترنتی در آموزش و یادگیری، دارای توانایی بالقوهای برای تحریک و تسهیل فعالیتهای یادگیری و آموزشی می باشند.

کلیدواژه ها

سواد اطلاعاتی، مهارت حل مساله، یادگیری، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.