بررسی مبانی نظری تعلیم و تربیت از دیدگاه امام خمینی س

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF03_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران جباری

استادیار دانشگاه پیام نور نویسنده مسیول

فرهاد رحیمی

دانشجو کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور

چکیده

تحقیق حاضر مبانی نظری تعلیم و تربیت از دیدگاه امام خمینی (س)، را مورد بررسی قرار میدهد. هدف کلی این تحقیق استفاده از نظرات حضرت امام خمینی (س)، در بهبود بخشیدن به امر تعلیم و تربیت جامعه میباشد. آنچه در بحث از مکتب تربیتی امام خمینی(س) که در واقع همان تربیت اسلامی است، عمده و اساسی می باشد، توجه به مبانی فکری و فلسفی و عرفانی است، که پشتوانه واقعی آن آراء تربیتی را تشکیل میدهد. تعلیم و تربیت ذاتا0 یک مسیله فلسفی است. طرح این سوال که تعلیم و تربیت چیست چنان است که بگوییم آدمی کیست و این سوال، فلسفی است. تربیت ازدیدگاه امام(س) متضرع بر انسان شناسی است که آن نیز خود متضرع بر هستی شناسی و خداشناسی و به اصطلاح جهانبینی توحیدی است. جهان آفرینش بر پایه علم و حکمت استوار بوده و این همان علم و حکمت الهی است که در تحقق کل هستی، طبیعت و آفرینش انسان آشکار و ایجاد نظامی هماهنگ و هدفمند را سبب گردیده است. انسان به عنوان دایر مدار هستی و خلیفه الهی در پی کشف این نظام هدفمند و تدوین قانونمندی های آن در خود و سایر پدیدههاست، تا در واقع به جایگاه حقیقی خود دست یابد.

کلیدواژه ها

تعلیم، تربیت، اهمیت، جایگاه، روش، امام خمینی(س)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.