مبانی اقتصاد مقاومتی در سبک زندگی اسلامی از منظر امیرالمومنین و موانع و راهکارهای اجرایی کردن آن با تکیه بر نقش تقوا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_475
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خوش فر

دکترای تفسیر تطبیقی، جامعه المصطفی العالمیه

مریم تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم حدیث، گرایش نهج البلاغه، دانشگاه قرآن و حدیث

اشرف کی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم حدیث، گرایش نهج البلاغه، دانشگاه قرآن و حدیث

چکیده

اقتصاد مقاومتی یکی از مهمترین جهت گیری های کلان جمهوری اسلامی ایران در سال جاری معرفی شده و در این میان بررسی زیر بناهای فکری و همچنین شناسایی عوامل موثر بر آن میتواند بر اجرای موفقیت آمیز آن تاثیر به سزایی داشته باشد. تقوا یکی از مولفه های اسلامی و از عوامل مهم و تعیین کننده در این راستا به شمار میرود. این مقاله درصدد است با بهره گیری از روش تحلیل محتوای آموزه های الهی از قرآن و سنت به ویژه کلام امیرالمومنین موانع و راهکارهای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در سبک زندگی اسلامی را تبیین نماید تا در این رهگذر دستاوردهایی را برای متصدیان دخیل در اجرای سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی ارایه کند.نتایج تحقیق بیانگر آن است که از منظر امیرالمومنین در حوزه مسایل اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی موانعی مانند ((مصرفگرایی و رفاهزدگی، عدم یادگیری احکام شرعی و نداشتن تخصص در امور اقتصادی، اسراف و تبذیر، کم فروشى و اجحاف، کم کاری، رباخواری، رشوه خوری)) معرفی شده و برای مقابله صحیح و کامل با این موانع راهکارهای اجرایی مثل صداقت، قناعت، توجه به زهد، صبر و خویشتن داری، تقدیر معیشت مقاومتی معرفی میشود تا در بین افراد و آحاد جامعه و مسیولین و نهادها دنبال و نهادینه شود.در این میان نقش تقوا در اقتصاد مقاومتی از منظر امیرالمومنین بسیار مهم بوده و از عناوین کلیدی حرکت و پیشرفت به سوی پیشرفت اقتصادی است که برای توسعه تقوا در جامعه نقش آن در افزایش وجدان کاری، ایجاد انضباط اقتصادی و مالی، جلوگیری از رشوه و بهبود نظام اداری حایز اهمیت است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، قرآن، امیرالمومنین، تقوا، سبک زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.