مقایسه تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه رازک و دیازپام بر کاهش اضطراب در موش کوچک ازمایشگاهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_424
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مدرسی

گروه فیزیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان)

فهیمه سیستانی

گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان)

ایلناز سجادیان

گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

اضطراب که از اختلالات مهم و شایع در جوامع انسانی می باشد، زمینه ساز بسیاری از بیماری های دیگر به حساب می آید. با توجه به عوارض نسبتا زیاد داروهای آرام بخش و ضد اضطراب شیمیایی، تمایل به استفاده از داروهای گیاهی در درمان اختلالات اضطرابی رو به افزایش است و این مطالعه نیز با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاه رازک بصورت تزریق درون صفاقی بر میزان اضطراب در مدل ماز بعلاوه مرتفع و مقایسه آن با دیازپام در موش کوچک آزمایشگاهی انجام شد. در این مطالعه تجربی 60 سر موش ماده به وزن تقریبی 25 تا 30 گرم به طور تصادفی در 6 گروه کنترل، اضطراب، دیازپام و سه گروه تجربی دریافت کننده دوزهای 50 و 100 و 200 میلی گرم بر کیلو گرم تقسیم شدند. اضطراب با استفاده از جعبه تاریک ایجاد شد و به وسیله ماز بعلاوه ای شکل مرتفع آزمون ارزیابی اضطراب صورت گرفت . مدت زمان سپری شده و تعداد دفعات حضور در بازوهای بازبه مدت 5 دقیقه به عنوان شاخص اضطراب مشاهده و ثبت شد سپس نتایج با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد میانگین نسبت ماندن دربازوی باز و میزان فعالیت حرکتی در این آزمون در گروه های دوز مصرفی 50 و 100 و 200 میلی گرم عصاره رازک بیشتر از سایر گروه ها بوده و نسبت به گروه اضطراب افزایش معنی داری داشته و مشابه گروه دیازپام است. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که، عصاره رازک در هر سه دوز 100 و 50 و 200 توانسته است میزان اضطراب را کاهش داده و شبیه به دیازپام عمل کند. بنابراین پیشنهاد می شود که از عصاره رازک به عنوان جایگزینی برای دیازپام استفاده شود.

کلیدواژه ها

اضطراب، دیازپام، رازک، ماز علاوه ای شکل مرتفع، موش کوچک آزمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.