بررسی رابطه سبک های دلبستگی والدین با پرخاشگری و رشد اجتماعی کودکان 7 تا 11 سال (مقطع ابتدایی) شهرستان بهشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه شهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

سعیده غلامی

دانش آموخته کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه پیام نور واحد بهشهر

چکیده

این پژوهش با هدف ((بررسی رابطه سبک های دلبستگی والدین با پرخاشگری و رشد اجتماعی کودکان 7تا 11 سال( 4 مدارس در دسترس مقطعابتدایی)شهرستان بهشهر در سال 1393 )) انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی میباشد. در این مطالعه از 150 دانش آموز (75 نمونه دختر و 75 نمونه پسر)به صورت تصادفی از مدارس ابتدایی شهر بهشهر انتخاب شدند و پرسشنامه های سبک دلبستگی هزن و شیور(1987) توسط مادران، رشد اجتماعی وایلند(1953)، وپرخاشگری باس و پری (1992)،توسط مربیان و مادران(با توجه به شناختی که از کودکان داشتند) تکمیل گردید. جهت احراز روایی به رویت اساتید صاحب نظر وهمچنین اساتید راهنما ومشاور رسیده است.و برای اطمینان از پایایی ، با استفاده از ظریب الفای کرونباخ پایایی آنها به ترتیب برابر 89% و 92% و 78% محاسبه شد .تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف- اسمیرنف، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد و نتایج نشان داد که بین سبکهای دلبستگی والدین و میزان پرخاشگری و رشد اجتماعی کودکان همبستگی وجود دارد. هرچه مولفه های سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا افزایش یابد، میزان پرخاشگری کودکان نیز افزایش مییابد. و بالعکس هر چه میزان سبک دلبستگی ایمن افزایش یابد میزان پرخاشگری کودکان کاهش می یابد و هرچه مولفه های سبک دلبستگی ایمن افزایش یابد، میزان رشد اجتماعی کودکان نیز افزایش مییابد و بالعکس هر چه میزان سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا افزایش یابد میزان رشد اجتماعی کودکان کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

سبک های دلبستگی ، پرخاشگری ، رشد اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.