کفایت روانسنجی پرسشنامه رفتارهای مدیریت عملکرد (PMBQ) در ارزیابی رفتارهای مدیریت عملکرد مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زارعی حاجی آبادی

کارشناس ارشد آموزش پزشکی

زهره سهرابی

معاون مرکز تحقیقات آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشیار گروه آموزش پزشکی، دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی

چکیده

موضوع و اهداف: مدیران برای اجرای هر چه بهتر فرایند های مدیریت عملکرد به ساختاری روا و پایا جهت اندازه گیری مجموعه ای از کلیدی ترین رفتارهای مدیریت عملکرد نیاز دارند. پژوهش با هدف بررسی کفایت روانسنجی پرسشنامه ی رفتارهای مدیریت عملکرد (Performance Management Behaviors Questionnaire) ، در میان مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران طراحی شده است. روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است. جمعیت مورد مطالعه مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و روش نمونه گیری به صورت سرشماری می باشد. روایی محتوا و صوری پرسش نامه با استفاده از نظرات 12 نفر از متخصصین بررسی شد و مورد اصلاح قرار گرفت. سپس در میان نمونه ها توزیع شد و پایایی از دو بعد ثبات و همسانی درونی محاسبه شد. همچنین روایی سازه ای این ابزار با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و سپس تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. دستاوردها: تعداد 144 پرسشنامه از میان پرسشنامه های توزیع شده، تکمیل و جمع آوری شد. میانگین نسبت روایی محتوایی 0/62 محاسبه شد. شاخص روایی محتوای کل پرسشنامه 0/91 به دست آمد. آلفای کرونباخ کل 0/72 و پایایی ثبات با استفاده از ضریب اسپیرمن براون 0/65 محاسبه شد. طی تحلیل عاملی تاییدی وجود 26 گویه در 2 حیطه تایید شد. مقدار (فرمول در متن اصلی مقاله) محاسبه شده برابر با 2/37 بود. بحث: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، نسخه ی فارسی PMBQ در 6 حیطه شامل 26 گویه با ترکیب اعلام شده در نتایج و ویژگی های روان سنجی مناسب ارایه گردیده که قابلیت به کار گیری در سیستم های ارزیابی رفتارهای مدیریت عملکرد در میان مدیران آموزشی دانشگاه های کشورمان را دارد.

کلیدواژه ها

کفایت روان سنجی، روایی، پایایی، PMBQ، مدیران آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.