تعیین رابطه باورهای فراشناختی مادران با باورهای غیرمنطقی دختران مقطع متوسطه دوره دوم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز عسکریان سرداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان. کرمان. ایران

میترا کامیابی

گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان. کرمان. ایران

چکیده

فراشناخت یک مفهوم چندوجهی است و دربرگیرنده دانش، فرایندها و راهبردهایی است که شناخت را ارزیابی، نظارت ویا کنترل می کنند. با عنایت به اینکه باورهای فراشناخت مادران می تواند بر باورهای منطقی و غیرمنطقی فرزندان تاثیر بگذارند. بنابراین هدف اساسی از انجام این پژوهش بررسی رابطه باورهای فراشناختی مادران با باورهای غیرمنطقی دختران مقطع متوسطه شهر کرمان درسال 1395 بوده است. پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی بوده است. جامعه 39 مشغول - آماری این پژوهش شامل کلیه دختران مقطع متوسطه دوره دوم شهر کرمان به تعداد 11716 نفر در سال 95-94 به تحصیل می باشند و همچنین کلیه مادران این دختران دانش آموز به تعداد 11700 می باشد. نمونه پژوهش حاضر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران به نسبت سهم هر طبقه در دو ناحیه یک و ناحیه دو به تعداد 373 نفر دختر و 373 نفر مادر به عنوان نمونه آماری تعیین شد. ابزار این پژوهش پرسشنامه های باورهای فراشناخت کارت رایت هاتون و ولز(1997)، پرسش نامه باورهای غیرمنطقی جونز بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج نشان داد که باورهای فراشناخت با باورهای غیرمنطقی رابطه مثبت و افزایشی دارد.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناختی مادران، باورهای غیرمنطقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.