شیوع شناسی ناتوانی یادگیری خواندن، نوشتن و محاسبه ای در دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهرستان اسلامشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین لشگری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه تحقیقات آموزشی

سیدمحمود میرزمانی بافقی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه روانشناسی

علیرضا عراقیه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه آموزشی علوم تربیتی و برنامه درسی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر شیوع شناسی ناتوانی یادگیری خواندن، نوشتن و محاسبه ای در دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهرستان اسلامشهر بود. روش این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع داده ها از نوع کمی و از نظر روش گردآوری داده ها از روش توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش تمامی دانش آموزان دختر و پسر پایه اول ابتدایی شهرستان اسلامشهر می باشند. نمونه گیری در این پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با توجه به وجود زیر گروه ها و نسبت نامساوی دانش آموزان دختر و پسر و با استفاده از فرمول کوکران برآورد شده است. اندازه نمونه به دست آمده معادل 330 دانش آموز بوده است. در پژوهش حاضر از سه ابزار استفاده شد: آزمون آگاهی واج شناختی، آزمون اختلال نگارش و آزمون ریاضیات کی مت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و استنباطی استفاده شد. ضمن اینکه از آزمونهای خی دو جهت مقایسه فراوانی مشاهده شده و مورد انتظار استفاده گردید.یافته ها نشان می دهد 7/2 درصد دانش آموزان دچار اختلال خواندن هستند؛ معادل 4/5 درصد دچار اختلال نوشتن هستند؛ معادل 4/2 درصد دچار اختلال محاسبه ای هستند. نتایج اجرای آزمون خی دو در بررسی تفاوت شیوع اختلالات یادگیری در دو جنس، نشان می دهد که شیوع اختلال خواندن در پسران به طور معناداری بیشتر از دختران است و در دو نوع اختلال دیگر، تفاوت بین دختران و پسران معنادار نمی باشد.

کلیدواژه ها

ناتوانی یادگیری، خواندن، نوشتن، محاسبه، دانش آموزان پایه اول ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.