بررسی رابطه فرهنگ سازمانی با بهره وری کارکنان در سازمانهای دولتی (مطالعه موردی: بانک تجارت استان آذربایجانغربی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی چالش های نوین در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMCONF01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسحاق رسولی

عضو هیات علمی و استادیار رشته مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

جلیل باقری

دانشجوی دوره دکترای رشته مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

این پژوهش به هدف بررسی رابطه فرهنگ سازمانی ، با با بهره وری کارکنان در سازمانهای دولتی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه کارکنان بانک تجارت استان آذربایجانغربی، به تعداد 650 نفر می باشد و از این مقدار حجم نمونه آماری 242 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه است که بعد از تایید روایی پرسش نامه توسط استادان و صاحب نظران و محاسبه پایایی پرسش نامه ها (پرسش نامه فرهنگ سازمانی 89/0 و پرسش نامه بهره وری کارکنان 87/0) اجرا گردید. جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون های پارامتریک ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده استفاده شد. نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه ها، نشان داد که تمامی مولفه های فرهنگ سازمانی (مشارکت، سازگاری، انطباق پذیری، رسالت) رابطه معنی داری با بهره وری کارکنان دارند. نتایج رگرسیون نشان داد که فرهنگ سازمانی، با ضریب تبیین 546/0 و ضریب بتای 515/0، تاثیر مثبت بر روی بهره وری کارکنان داشته و به عنوان پیش بینی کننده بهره وری کارکنان می باشد. بنابراین، نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از وجود رابطه قوی بین فرهنگ سازمانی و بهره وری است . لذا توجه جدی به مقوله فرهنگ سازمانی و مولفه های آن در بین کارکنان و همچنین کل سازمانهای دولتی می تواند به بهره وری و اثربخشی سازمانها در نظام کشور بیانجامد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، مشارکت، انطباق پذیری، رسالت، بهره وری کارکنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.