تبیین رابطه مکانیزم های یادگیری سازمانی با رفتار اشتراک دانش و قابلیت رشد حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی چالش های نوین در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMCONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد سیدکلان

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

رضا زیرک

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

رسول آزاد

کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه پیام نور، اردبیل، ایران

چکیده

این پژوهش با عنوان تبیین رابطه مکانیزم های یادگیری سازمانی بار رفتار اشتراک دانش و قابلیت رشد حرفه ای معلمان در سال تحصیلی 93-1392 اجراء شده است. جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه معلمان مدارس دوره اول متوسطه شهرستان اردبیل (ناحیه 1 و 2) می باشد، با استفاده از فرمول کوکران نمونه آماری به روش تصادفی ساده 250 معلم انتخاب؛ که به روش تصادفی ساده مورد آزمون قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از سه نوع پرسشنامه استاندارد مکانیسم های یادگیری سازمانی آرمسترانگ و فولی(2003)، رفتار اشتراک دانش مجید (2012) و پرسشنامه قابلیت رشد حرفه ای آکفیلت وکوت (2005) که پایایی آنها به ترتیب 79/0، 86/0 و 71/0 می باشد استفاده شده است. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آماری T تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد وضعیت مکانیزم های یادگیری سازمانی، رفتار اشتراک دانش و قابلیت رشد حرفه ای در مدارس دوره اول متوسطه شهرستان اردبیل با میانگین متوسط به بالا است. همبستگی حاصل از فرضیه های تحقیق نیز نشان داد بین ابعاد مکانیزم های یادگیری سازمانی با رفتار اشتراک دانش رابطه مثبت و معناداری وجود داشته، همچنین بین ابعاد مکانیزم های یادگیری سازمانی بجزء بعد به کارگیری یادگیری در محیط کار با قابلیت رشد حرفه ای معلمان رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد. و نتایج حاصله از تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که از میان ابعاد مکانیزم های یادگیری سازمانی، به ترتیب تعیین نیازهای رشد و یادگیری و تامین آن پیش بینی کننده مناسبی برای رفتار اشتراک دانش و تعیین نیازهای رشد و یادگیری، محیط یادگیری و تامین نیازهای رشد و یادگیری به ترتیب بیشترین تاثیر را بر قابلیت رشد حرفه ای معلمان داشته است.

کلیدواژه ها

مکانیزم های یادگیری سازمانی، رفتار اشتراک دانش، رشد حرفه ای، معلمان، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.