نقش تربیتی تشویق و تنبیه از منظر امام علی (علیه السلام)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHB01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات کبیری

دانشجوی دکتری عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب

حسن حسن زاده

دانشجوی دکتری عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب

چکیده

یکی از مباحث مهم و موثر در عرصه تربیت انسان ها، تشویق و تنبیه است. انسان ها با توجه به حب نفس و نیاز فطری، دوست دارند مورد عنایت، توجه و تشویق قرار بگیرند. تشویق وتنبیه؛ در سیره تربیتی امیرالمومنین علیه السلام نیز مورد استفاده قرارگرفته است و به عنوان یک مربی کامل الهی در امر تربیت تمام شرایط و آداب آن رعایت شده است و ایشان در عرصه های مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، عبادی و... از این روش کارساز تربیتی مدد جسته اند. نهج البلاغه به عنوان یکی از مهم ترین منابع موجودی است که در این زمینه می توان از آن بهره برد و سیره عملی تربیتی امام علی ع را به عنوان الگوی کامل مورد مطالعه قرار داد. برخی ویژگی های تشویق و تنبیه در نهج البلاغه عبارتند از: همسانی تشویق و تنبیه با ویژگی افراد، رعایت اعتدال و میانه روی، نداشتن اغراض شخصی، اقناع نفسی فرد و ... این مقاله از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها، کتابخانه ای (اسنادی) است.

کلیدواژه ها

تربیت ، امام علی ع، تشویق، تنبیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.