مطالعه گذشته نگر بیماری تب مالت در شهرستان بروجرد طی سال های 94-89

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بیماری های مشترک بین انسان و دام
  • کد COI اختصاصی: ZOONOSES01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره کردی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد انگل شناسی،دانشکده پیرا دامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان

علی صادقی نسب

استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان

حسین رضوان

استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده پیرا دامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان

شهرام ممدوحی

کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر،مرکز بهداشت بروجرد

چکیده

بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. با توجه به دوره کمون 4 هفته ای بیماری میزان بروز این بیماری در مناطق جغرافیایی متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی روند تغییرات چند سال اخیر بروز بیماری تب مالت در جمعیت انسانی شهرستانبروجرد بوده است. در این مطالعه گذشته نگر اطلاعات بیماران ثبت شده در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد براساس سال از بازه 94 - 89 ، جنسیت، ماه های سال مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. به نظر می رسد که از سال 91 تا 94 روند بیماری رو بهافزایش بوده است ) (P=0/0073 . ماه های فصل تابستان و مهر، نسبت قابل توجهی از بروز را به خود اختصاص می دهد. به نظر می رسدکه در این فصل، احتمال استفاده از لبنیات پاستوریزه و غیر پاستوریزه افزایش پیدا می کند . از طرف دیگر فاز دوم زایمان در گوسفند و بز عمدتا در اریبهشت و خرداد اتفاق می افتد و انتقال بیماری به انسان در آن زمان و نشانه هایش در تابستان و مهر بروز می کند. بروزبیماری در سال های 90 (P=0/00271) ، 91 (P=0/00155) ، 92 (P=0/00455) ، 93 (P=0/00157 ) و 94 (P=0/00412) مردان به طور معنی داری بیشتر از زنان مشاهده می شود. احتمالا می توان این بیماری را جز بیماری های عفونی در ارتباط با جنسیت و شغل نیز محسوب کرد . کمااینکه مردان بیشتر در کار دامپروری و مداخل های دامپزشکی ، سلاخی و قصابی قراردارند.

کلیدواژه ها

تب مالت ،جنسیت ، فصل ،بروجرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.