شناسایی ژنوتیپی کلیسین های V و E Mix و تعیین گروه فیلوژنتیکی جدایه های اشریشیاکلی در مدفوع سگ های خانگی کرمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بیماری های مشترک بین انسان و دام
  • کد COI اختصاصی: ZOONOSES01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما شکری زاده

دانشجوی دکترای عمومی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر انجمن پژوهشگران جوان

مجید همتی

بخش پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر انجمن پژوهشگران جوان

نسرین عسکری

بخش پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر انجمن پژوهشگران جوان

ساناز دهدشتی

بخش پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر انجمن پژوهشگران جوان

چکیده

کلیسین ها پروتیین های آنتی میکروبیالی هستند که توسط برخی از سویه های باکتری اشریشیا کلی به منظور سرکوب رشد سایر سویه های مربوط به آن تولید می شوند. این پژوهش برای اولین بار در ایران با هدف بررسی سویه هایاشریشیا کلی تولید کننده کلیسین V و E Mix و تعیین گروه های فیلوژنتیکی آن ها در جدایه های مدفوع سگ های سالم انجام گرفت. تعداد 95 نمونه مدفوع متعلق به سگ های سالم خانگی شهر کرمان توسط سوآپ استریل جمعآوری و از هر نمونه، یک جدایه به عنوان باکتری اشریشیاکلی انتخاب و با آزمایشات بیوشیمیایی تایید شد. پس از استخراج DNA ، شناسایی ژن های کد کننده کلیسین V و E Mix و تعیین گروه های فیلوژنتیکی جدایه ها با استفادهاز روش PCR و پرایمرهای اختصاصی انجام گرفت. تعداد 6 نمونه ) 3 / 6 درصد( واجد ژن های کلیسین بودند. بیشترین فراوانی ژن های کلیسین مربوط به Col V ( 2 / 5 درصد( بود و تنها یک نمونه ) 04 / 1 درصد( واجد ژن کلیسین E Mixبود. همچنین از 95 ایزوله اشریشیاکلی جمع آوری شده، 79 درصد در گروه A ، 7 / 14 درصد در گروه D و 3 / 6 درصد در گروه B1 قرار گرفتند. سویه های کلیسینوژنیک در گروه فیلوژنی A قرار داشتند. شناسایی و کاربرد کلیسین ها با فعالیت ضد میکروبی آن ها، می تواند به عنوان یکی از راه های جایگزین بالقوه به جای درمان آنتی بیوتیکی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی، کلیسین، باکتریوسین، فیلوژنی، سگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.